Deurnse ijsbeer Choi Han in de fotoreeks van Jan Dirkx ©  Jan Dirkx

Fototentoonstelling over 45 jaar Deurnse IJsberen in Boekenbergpark

Deurne -

In @ThePark, in het Boekenbergpark, loopt in november een fototentoonstelling over 45 jaar Deurnse IJsberen. Fotograaf (en ijsbeer) Jan Dirkx portretteerde tien leden in zijn nieuwe fotoreeks ‘Half ijsbeer - half mens’. “Ik heb geprobeerd de verscheidenheid in beeld te brengen”, vertelt Dirkx. “De laatste jaren is het een bont gezelschap van alle leeftijden geworden.”

Half ijsbeer - half mens. Zo heet de nieuwe fototentoonstelling van fotograaf Jan Dirkx in @ThePark in het Boekenbergpark in Deurne. Dirkx maakte de beelden naar aanleiding van het 45-jarig bestaan van de Deurnse IJsberen en zocht naar een vernieuwende manier om de vereniging in beeld te brengen.

Het resultaat bestaat uit tien portretten waarin de ijsberen worden getoond in enerzijds hun zwempak en anderzijds hun dagelijkse kledij. “Het was een fijne ervaring”, zegt Dirkx, zelf al twaalf jaar lid van de Deurnse IJsberen. “Ik heb geprobeerd om de verscheidenheid in beeld te brengen. Tien jaar geleden was het, met alle respect gezegd, als Radio Minerva, met vooral veel oudere leden. De laatste jaren zijn we een bont gezelschap van alle leeftijden geworden. En dat is heel fijn om te zien.”

De fototentoonstelling loopt nog heel de maand november in @ThePark (via Unitaslaan 84), open op maandag (9-20u), dinsdag (14-20u), woensdag (9-20u), donderdag (14-20u), vrijdag (9-16u), zaterdag (11-16u) en zondag (11-18u). jas

www.the-park.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners