© ATV

Ex-stadsdichter Yannick Dangre wordt huisdichter in boekhandel Stad Leest

Antwerpen -

Yannick Dangre was een van de vijf Antwerpse stadsdichters die er zaterdag de brui aan gaf. De 35-jarige jongeman is inmiddels aangesteld als eerste huisdichter van boekhandel Stad Leest aan de Oudaan.

LEES OOK. Antwerpse stadsdichters over hun ontslag: “Het werkklimaat is te toxisch geworden, de inhoud een lachertje”

Nadat Ruth Lasters begin september haar ambt van stadsdichter neerlegde, verkozen ook haar collega’s - Yannick Dangre, Lotte Dodion, Lies Van Gasse en het duo Proza-K - zaterdag met hun functie te kappen. Woensdag kwam het bericht dat Yannick Dangre door de Antwerpse onafhankelijke boekhandel Stad Leest onder de arm wordt genomen als eerste huisdichter. “Yannick zal gedurende een jaar zes gedichten schrijven in onze opdracht”, zegt Wouter Cajot van Stad Leest. “De inhoud is vrij, net zoals de vorm. Zo zal het eerste gedicht vanaf begin december te vinden zijn op onze nieuwe totebags.”

(lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LEES OOK. Interview met cultuurschepen lokt veel reactie uit: “De Grote Kunst waar we vandaag graag mee uitpakken, zou zonder subsidies niet gemaakt zijn”

“Ik leerde Yannick de voorbije weken kennen”, gaat Cajot verder. “Hij had onze boekhandel uitgekozen om zijn gedicht ter ere van de Antwerpse Boekenmaand te delen met de wereld.” Cajot ontkent dat de keuze voor de ex-stadsdichter een statement is. “Ik kwam eerder deze maand op het idee van een huisdichter, nadat Nico Dijkshoorn bij ons zijn nieuwe boek was komen voorstellen. Jarenlang was Nico de huisdichter van De Wereld Draait Door. Zelf zat ik enkele seizoenen in het boekenpanel van dat tv-programma.”

Ook Yannick Dangre zegt erg uit te kijken naar deze ervaring. “Ik was onmiddellijk enthousiast om in dit nieuwe concept samen te werken met mijn favoriete boekhandel. Ik weet dat ik met Wouter in een boeiend en positief verhaal stap.” id

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV