©  BELGA

Elise Mertens en Kirsten Flipkens redden de Belgische eer in Billie Jean King Cup

Ons land is er niet in geslaagd om de eerste ontmoeting op de Billie Jean King Cup in Glasgow winnend af te sluiten. Slovakije toonde zich de sterkste in de twee enkelwedstrijden en was zo al voor het dubbelspel zeker van de winst. Elise Mertens en Kirsten Flipkens zorgden daarin wel voor een belangrijk punt door die wedstrijd winnend af te sluiten. Wil België naar de volgende ronde in de Billie Jean King Cup, dan zal het donderdag tegen Australië een pak beter moeten.

Bron: BELGA

Geen eerste overwinning voor onze nationale tennisploeg in de kwartfinales van de Billie Jean King Cup. Twee overwinningen in het enkelspel waren voldoende voor Slovakije om de zege te pakken tegen onze nationale tennisvrouwen.

Ysaline Bonaventure (WTA 96) mocht als eerste vandaag haar wedstrijd afwerken in de kwartfinales van de Billie Jean King Cup, de voormalige Fed Cup. De 28-jarige Luikse De 28-jarige Luikse verloor het openingsduel na anderhalf uur tennis in twee sets (6-2 en 7-6 (9/7)) van Viktoria Kuzmova (WTA 146).

Ook Maryna Zanevska ging onderuit. Onze landgenote verloor in het tweede enkelspel van de dag tegen de Slovaakse Anna Karolina Schmiedlova. Zanevska won de eerste set nog wel na een tiebreak, maar moest nadien toch toezien hoe haar Slovaakse opponent de wedstrijd in handen nam en onze landgenote met lege handen achterliet (5-7, 6-2 en 6-3).

Mertens en Flipkens winnen dubbelspel

De zege tegen Slovakije zat er dan wel niet meer in. Toch was het afsluitende dubbelspel belangrijk met het ook op de volgende ronde. Elise Mertens en Kirsten Flipkens kregen daarin Kuzmova en Tereza Mihalikova tegenover zich. Mertens, die maandag nog de dubbeltitel op de WTA Finals in het Amerikaanse Fort Worth (Texas) op haar naam schreef, zette haar goede vorm door. De eerste set ging dan ook overtuigend naar onze landgenotes (6-0). In de tweede set kwam Slovakije iets beter voor de dag, maar Flipkens en Mertens bedreigen zat er niet meer in. Met een droge 6-3 bezorgden beide dames ons land toch nog een overwinning.

Donderdag wacht voor de Belgische vrouwen een confrontatie met Australië in de tweede en laatste poulematch in de finalefase van de Billie Jean King Cup. Australië won dinsdag haar eerste groepswedstrijd met 2-1 van Slovakije. Er nemen twaalf landen deel aan de groepsfase in Glasgow. De vier groepswinnaars stoten door naar de halve finales.

©  BELGA

Vastgoed

Jobs in de regio