©  Shutterstock

Kapper van de sterren deelt hoe je droogshampoo eigenlijk correct gebruikt

Misschien ging er als tiener een wereld voor je open toen je kennismaakte met droogshampoo. Gedaan met dagelijks je haar te wassen, te laat op school aan te komen, of met een natte kop op de fiets springen. De witte waas die de droogshampoo achterliet, die nam je er dan maar bij. Het feit dat je haar er daarna eigenlijk nog steeds vettig uitzag, ook.

Camille Van Puymbroeck

Op latere leeftijd moet je allicht gelukkig niet meer élke dag wassen of droogshampooën. Daar hebben we onze gekalmeerde hormonen voor te danken. Gebruik je af en toe toch nog droogshampoo? Dan kamp je waarschijnlijk nog steeds met die witte waas en het kortstondige resultaat.

LEES OOK:

Dankzij celebritykapper Tom Smith weten we nu eindelijk hoe je droogshampoo correct gebruikt, met een beter resultaat. In een Reel voor het Britse magazine Glamour legt hij uit hoe het wel moet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volg je de raad van Smith op, dan ga je als volgt te werk: Begin door de droogshampoo aan te brengen op je haar en wees niet zuinig. Hoe meer, hoe beter. Laat de shampoo enkele minuten inwerken vooraleer je die er met een zachte kam de uitborstelt. Vervolgens – en hier gaat het meestal mis – neem je je haardroger erbij. Zet die op de koudste stand en blaas alle restjes droogshampoo uit je haar, zodat ook alle vettigheid verdwijnt. Smith raadt aan om gewone wasbeurten en droogshampoo af te wisselen en vooral ook regelmatig tijd te besteden aan je hoofdhuid, die door alle producten weleens droog en jeukerig kan worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle