De beweegbank vormt een uitdaging voor jong en oud. © RR

Beweegroute en nieuwe beweegbank leiden inwoners richting 10.000 stappen

Oud-Turnhout -

Sportpark De Hoogt is uitgebreid met een beweegbank, goed voor ongeveer tweehonderdvijftig mogelijke oefeningen. Het is een van de stopplaatsen van de 5.800 stappen tellende KrachtspOT Beweegroute Oud-Turnhout.

Wouter Adriaensen

De nieuwe beweegbank werd geplaatst in Sportpark De Hoogt achter de gemeentelijke sporthal. Dankzij een systeem van touwen, leuningen en verschillende verdiepingen kunnen gebruikers er zo’n tweehonderdvijftig verschillende oefeningen op doen. Wie de QR-code scant, opent een app met daarin alle uitleg voor een stevige workout.

De beweegbank maakt deel uit van de KrachtspOT Beweegroute Oud-Turnhout. Dat is een parcours van 5.800 stappen door het dorpscentrum. Onderweg doen de wandelaars krachtoefeningen aan de toestellen aan Lokaal Dienstencentrum Eigenaard en in Sportpark De Hoogt. Onderweg zijn er voor zowel volwassenen als kinderen uitdagingen.

10.000 stappen

De beweegroute kadert binnen de deelname van Oud-Turnhout aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt’ van het Vlaams Instituut Gezond Leven, Sport Vlaanderen, het Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s. Daarvan zijn gratis raamaffiches beschikbaar in het gemeentehuis.

Dagelijks tienduizend stappen zetten zorgt niet alleen voor een betere gezondheid maar ook voor een verkeersveiligere omgeving. Manieren om extra te bewegen zijn namelijk onder meer te voet naar de bakker gaan, wandelend telefoneren of lunchen of de auto wat verder weg parkeren. Zo moet je nog geen zeshonderd stappen zetten om van de parking aan de Djoelen tot bij basisschool Salto te geraken. Die afstanden worden voortaan aangeduid met een stappensignalisatie, wegwijzers die aangeven hoeveel stappen nuttige locaties van elkaar verwijderd zijn. (woad)

© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners