Jonas met zaalverantwoordelijke Jolien in zijn nieuwe zaak. © givl

Brasserie-frituur De Vooruit kiest voor huiselijkheid

Nijlen -

Sinds deze week is Kessel (Nijlen) een brasserie rijker. Waar tot voor een maand frituur ’t Sportfrietje gevestigd was, is er nu brasserie-frituur De Vooruit. De 22-jarige zaakvoerder Jonas Huygen uit Halle-Zoersel ziet zo zijn droom in vervulling gaan.

Gino Van Looy

“Ik werk al van mijn vijftiende in de horeca en heb mijn diploma van kok”, begint Jonas. “Als kind al wou ik later zelfstandige worden, al wist ik toen nog niet als wat. Maar het werk in de horeca beviel me zo dat ik wist dat ik daarin verder wou. Ik had mijn vader gezegd dat ik voor mijn vijfentwintigste mijn eigen zaak wou. Een tijdje terug vroeg hij lachend of het geen tijd werd om op zoek te gaan naar een zaak. Ik ben beginnen zoeken op internet en kwam hier uit. De deal was snel in kannen en kruiken en maandag zijn we open gegaan.”

Jonas wil in zijn zaak vooral een huiselijk sfeer creëren. “Nu ik mijn eigen baas ben, kan ik ook volgens mijn eigen principes werken”, beaamt de jonge twintiger. De zaak is verdeeld in een brasserie en een frituur. In totaal kunnen er vijftig klanten zitten, ook boven kan er gegeten worden. “We hebben een aparte ingang voor de frituur en de brasserie, dat draagt bij aan de sfeer”, vindt Jonas. De zaak is elke dag open van 10u ’s morgens tot 22u ’s avonds, op vrijdag en zaterdag tot 23u. “De klant is koning, wie hier om 22u binnenkomt, zal nog een hele menu kunnen bestellen.”

Royale porties

“Wij zorgen voor de betere brasserie-snacks en ook de gekende vlees- en visgerechten. Onze porties zijn zeer royaal, niemand zal met honger de zaak verlaten. In de zomer gaan we ook barbecues organiseren. Ik heb ervaring genoeg als kok, ik werkte onder andere in de Casserole. Ook mijn personeel heeft heel veel ervaring, we hebben dus alles om te slagen.” (givl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners