©  BELGA

Club Brugge-speler Brandon Mechele opgenomen in Fantasy-elftal groepsfase Champions League

Club Brugge stootte vorige week door naar de volgende ronde van de Champions League. Een straffe prestatie die één speler nu ook erkenning oplevert, want Brandon Mechele is naast onder meer Lionel Messi en Kylian Mbappé opgenomen in het beste elftal van de groepsfase. Simon Mignolet, die nochtans een ijzersterke groepsfase keepte en daar in binnen- en buitenland veel lof voor kreeg, is daar niet in terug te vinden.

Sam VarewyckBron: BELGA

Mignolet en Mechele hielden met Club Brugge in vijf van de zes groepsmatchen de nul. Alleen in de thuiswedstrijd op de voorlaatste speeldag tegen Porto liep het mis: toen kende Club een offday en werd er thuis met 0-4 verloren. Porto en Club Brugge stootten allebei door en troefden daarbij Bayer Leverkusen en Atlético Madrid af, toch niet de eerste de beste namen.

Mignolet slaagde er ondanks zijn sterke prestaties niet in om een plekje te versieren in het beste Fantasy Football-elftal. Hoe dat komt? Diogo Costa, de doelman van Porto, pakte meer Fantasy-punten omdat hij drie strafschoppen stopte. Mechele scoorde op zijn beurt enorm goed omdat hij als enige verdediger van Club Brugge de hele match speelde tijdens elk van de vijf clean sheets.

Mechele vormt in het beste elftal van de groepsfase centraal achterin een duo met Mohamed Simakan (RB Leipzig). Alejandro Grimaldo (Benfica) en Giovanni Di Lorenzo (Napoli) staan links- en rechtsachter. Op het middenveld van het sterrenteam lopen Mohamed Salah (Liverpool), Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Sadio Mané (Bayern München) en Galeno (Porto). PSG-sterren Lionel Messi en Kylian Mbappé vormen de voorhoede.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League