© Shutterstock

Onze bespaartip: doe die tweede koelkast weg en bespaar 133 euro

Van torenhoge energieprijzen tot historische inflatie: het leven wordt aan sneltempo duurder. Het goede nieuws is dat we met kleine ingrepen steeds meer impact kunnen hebben op onze portemonnee. Daarom geeft Gazet van Antwerpen elke dag een handige bespaartip. Doe er je voordeel mee!

Veel mensen hebben een tweede koelkast, in het berghok, de garage of de kelder. Heel handig om te allen tijde alle dranken in huis koud te hebben staan, maar je kunt je afvragen of dat wel echt nodig is. De garage- of kelderkoelkast is meestal een oud apparaat dat veel stroom verbruikt: het Nederlandse Milieu Centraal schat dat een tweede koelkast 190 kWh per jaar verbruikt, aan de huidige gemiddelde elektriciteitsprijs kost dat 133 euro.

Daarom overweeg je best om die tweede koelkast van de hand te doen. Heb je te weinig plek in je eerste koelkast? Dan kan het voordeliger zijn om je twee kleine koelkasten te vervangen door een groter, nieuwer en dus zuiniger model. Gebruik je je tweede koelkast alleen tijdens feestjes? Zet hem enkel dan aan en trek de stekker meteen na het feestje weer uit. JVBo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER