Zicht op schans II in 2018. © Provincie Antwerpen

Borsbeek verkoopt betonnen schans aan buren Schanslaan

Borsbeek -

In de Borsbeekse Schanslaan bevinden zich nog drie schansen of betonnen bunkers die tussen 1906 en 1912 werden gebouwd. Schans II verkoopt de gemeente nu aan de twee buurtbewoners van de historische constructie.

(fisp)

Schans II is ook de laatste bunker of redoute die nog in eigendom van de gemeente is. Deze wordt nu samen met de voorliggende weide voor 33.720 euro verkocht. “De nieuwe eigenaars gaan de schans in stand houden. De werken die ze gaan uitvoeren, moeten ze ook aan de gemeente melden. Voor ons was het opsmukken niet aan de orde en de schans was ook niet nuttig voor ons”, vertelt burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek).

De schans ligt er vandaag goed verscholen bij. © Filip Spoelders

Volgens de burgemeester zijn er wel degelijk ingrepen nodig om het gebouw te bewaren. “Eigenlijk bevindt de schans zich in een slechte staat door de aanwezigheid van schimmel en betonrot. In de overeenkomst met de buren werd een voorkooprecht voor Borsbeek opgenomen, als dat nodig moest zijn.”

De schans maakt deel uit van de achttien schansen die van 1906 tot 1912 tussen de verschillende forten rond Antwerpen werden gebouwd.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio