De zone van de schoolstraat rond de Albrecht Rodenbachschool is ruimer geworden. © Filip Spoelders

Zone van schoolstraat rond de Hovese Albrecht Rodenbachschool breidt uit

Hove -

Een maand nadat het schepencollege van Hove de beslissing heeft genomen, is de zone van de schoolstraat aan de Albrecht Rodenbachschool ook op het terrein uitgebreid. De aanpassing zal na een proefperiode van drie maanden geëvalueerd worden.

Filip Spoelders

De Onderwijsstraat viel reeds onder het statuut van een schoolstraat, maar daar komen nu ook de E. Van Hemeldonckstraat en de Veldkantvoetweg tussen de Onderwijsstraat en de Leon Dumortierstraat bij. De beslissing voor deze uitbreiding komt er nadat verschillende ouders nog tot op het pleintje tussen de Geelhandlaan en de Onderwijsstraat reden om zich op diverse plaatsen te parkeren. De vele manoeuvres van de wagens tussen de fietsende en wandelende kinderen brachten gevaarlijke situaties met zich mee. Een sensibiliseringscampagne met de vraag om in de Geelhandlaan te parkeren, zorgde niet voor het gewenste resultaat.

De veiligheid van de leerlingen moet verbeteren. © RR

In deze straten zal op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8 tot 8.30 uur en van 15 tot 15.30 uur en op woensdag van 8 tot 8.30 uur en van 11.45 tot 12.15 uur geen gemotoriseerd verkeer in of uit mogen rijden. Enkel voetgangers, rijwielen en speed pedelecs hebben toegang, met uitzondering voor prioritaire voertuigen of bestuurders met een speciale vergunning. Na drie maanden zal de aangepaste situatie worden geëvalueerd.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio