De magie van het ambachtelijk glasblazen beleef je tijdens ‘Kanker de boom in’ aan de molen van Oelegem. ©  vzw De boom in

De Boom In vzw blaast kerstballen tegen kanker aan stenen molen Oelegem

Oelegem -

vzw De Boom in uit Oelegem komt zaterdag 19 en zondag 20 november kerstballen blazen aan de stenen molen in Oelegem. Er zullen ook andere glascreaties te koop zijn. De opbrengst gaat naar Kom op Tegen Kanker. Heemkring De Brakken uit Oelegem werkt mee aan het project dat de naam ‘Kanker de boom in’ werd gedoopt.

Het is de tweede keer dat een groep bevriende glasblazers ‘Kanker de boom in’ organiseert samen met De Brakken aan de molen. Iedereen kan langskomen van 11 tot 17u. Je kan er ook verse soep met een in het bakhuis van De Brakken gebakken stuk molenbrood komen smullen voor het goede doel. Er is ook De-Boom-In-Bier gebrouwen door de Antwerpse brouwerij Gistgeest.

Het project Kanker de Boom in komt van vzw De boom in, met maatschappelijke zetel aan de Keerbaan. Het is een plek waar handgeblazen kerstballen sinds 2019 de strijd tegen kanker op een transparante, kwetsbare en mooie manier een plek geven. Het gaat om een groep vrienden met Oelegemse roots, later uitgezwermd over de Antwerpse regio. Alles begon met een actie voor de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker toen een vriend getroffen werd door kanker. Hij overleefde dankzij de wetenschap. Later werd ook een van de glasblazers getroffen door kanker. Er werd nog een tandje bijgestoken, waardoor vzw De boom in vorig jaar liefst 7.500 euro kon inzamelen voor Kom op tegen Kanker.

Op 19 en 20 november is iedereen welkom om de magie van het glasblazen zelf te ervaren in de gelegenheidsglashut aan de molen in Oelegem. Waalse glasblazers brengen een mobiele installatie mee. Je kan er ambachtelijk geblazen kerstballen kopen, ook altijd mooi om cadeau te doen, of andere glascreaties. De vrienden hebben geen eigen atelier, maar oefenen soms bij lesgevers van de academie, een Lierse glasblazer en momenteel af en toe in Niel, zodat er al een voorraad unieke ballen klaar ligt tegen 19 november en de mensen keuze hebben. Meer info via www.vzwdeboomin.be

©  vzw De boom in

 kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio