© ZOO Antwerpen

Leeuwin Tasa heeft de handen vol met het uit elkaar houden van haar zes welpen

Antwerpen -

De verzorgers van de leeuwen in de Antwerpse Zoo hebben er enkele spannende dagen opzitten. Eerst werden de jongen - geboren in augustus - gechipt en gesekst, daarna mochten de bezoekers een naam voor hen kiezen en sinds maandag worden ze, samen met hun mama geïntroduceerd bij de andere leeuwen.

Er was heel wat te beleven maandag in het Panoramaperk. De drie X-welpjes, door 12.000 fans Xesar, Xari en Xabi gedoopt, mochten van dichtbij kennismaken met hun papa Nestor en hun oudere broer en zussen. De W-welpen, Wisker, Waka en Winta, zien er al behoorlijk volwassen uit, maar zijn met hun 1,5 nog erg nieuwsgierige jonge beestjes die wel eens met die vinnige kleintjes willen spelen. Al is dat buiten mama Tasa gerekend.

Als de grotere jongen te dicht bij de kleintjes komen, laat Tasa duidelijk merken dat ze daar niet mee gediend is. ©  ZOO Antwerpen

“De introductie verliep erg vlot”, weet Zoo-woordvoerder Ilse Segers. Tot nog toe zaten de grotere welpen samen met papa Nestor gescheiden van de kleintjes en hun mama. Ze konden elkaar wel zien en ruiken, maar er zat altijd een afscheiding tussen. Tot nu dus.

“De drie kleintjes blijven nog netjes in het spoor van mama Tasa, maar durven al heel wat. Ze dagen de andere dieren geregeld uit”, merkte de woordvoerster. “Als de grotere wat dichter komen, zet de beschermende mama Tasa hen meteen op hun plaats. Het is erg boeiend om dat in de gaten te houden.”

Papa Nestor laat het allemaal gewoon gebeuren, zolang iedereen hem maar wat gerust laat, vindt hij het allemaal wel oké. “Het is aftasten voor allemaal. De kleintjes hebben de afgelopen dagen samen met Tasa het hele perk grondig verkend. Ze zijn allemaal wel eens in het water gesukkeld en kennen intussen de bruggetjes en de putjes. Het is nu zoeken naar een speels evenwicht tussen de W- en de X-welpen. Tasa heeft duidelijk haar poten vol met zes jonge dieren die ze uit elkaar moet houden.” (bl)

Zolang de zes jonge dieren voldoende afstand bewaren, is Tasa er gerust in. ©  ZOO Antwerpen

www.zooantwerpen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Zoo Antwerpen