Op maandag is badkledij in Aquarein voortaan toegelaten.  © Laila ML

Aquarein lanceert badkledingdagen: “Twijfelaars laten kennismaken met sauna”

Grobbendonk -

Het sauna- en wellnesscentrum Aquarein in Grobbendonk gaat vanaf maandag 21 november badkledingdagen organiseren. “Telkens op maandag openen we onze thermen en sauna’s voor bezoekers in zwemkledij”, zegt uitbater Björn Janssens. “We hopen daarmee nieuwe bezoekers aan te trekken. En misschien kunnen we hen overtuigen later naakt te gaan.”

Marc Peeters

Sauna Aquarein is al sinds de opening zo’n 13 jaar geleden een publieke naaktsauna. “Toch krijgen we nog geregeld vragen van potentieel nieuwe klanten die willen weten hoe het er bij ons aan toegaat. En nog altijd zijn er mensen die afhaken omdat ze het niet zien zitten om naakt naast een wildvreemde persoon te gaan zitten.”

Door voortaan eenmaal per week wel badkledij toe te staan, wil Aquarein de twijfelaars over de streep trekken. “Er zijn ook mensen die wel naakt willen gaan in een sauna als het maar ver genoeg van huis is, waar ze pakweg hun buurman niet tegen het lijf zullen lopen. Nu de brandstofprijzen blijven stijgen, kan gekleed en dichterbij huis een sauna bezoeken een alternatief zijn”

Björn Janssens hoopt nieuwe bezoekers te kunnen aantrekken. © Marc Peeters

Aquarein wil nieuwe klanten een stuk begeleiding geven. “Er zijn verschillende objectieve redenen waarom het aangewezen is om de sauna naakt te beleven”, weet Janssens. “Als je fel begint te zweten, gaat het lichaam afvalstoffen vrijgeven. Die gaan dan voor een stuk in de badkledij blijven vastzitten en worden meegenomen. Afkoeling na de sauna is net zo belangrijk. De lichaamsdelen die bedekt blijven, koelen wat minder snel af. Zo gaat het effect ook een beetje verloren.”

Hygiëne is elementair. Daarom blijft het noodzakelijk om in de cabines steeds op een handdoek te zitten. En ook tijdens de badkledingdagen blijft het gebruik van een gsm op het volledige domein verboden. In vrijwel alle moderne telefoons zit een camera en beelden maken van andere bezoekers kan absoluut niet.

Creatief

Nieuwe klanten aantrekken, is voor wellnesscentra van levensbelang. “Ook voor ons zijn de energieprijzen enorm gestegen en we willen die niet zomaar doorrekenen aan de klanten. Vandaar dat er creatief proberen te zijn.”

De overige dagen van de week blijft badkledij verboden. “Toch is er in onze sauna een minimum aan naakt”, weet Björn Janssens. “Zo hebben wij er bewust voor gekozen om rond ons binnenzwembad geen ligbedden te plaatsen. Zo kan iedereen zich steeds even comfortabel voelen bij het in- en uitstappen hiervan. Ook hangen er vlak naast alle sauna’s, douches en baden ruim voldoende kapstokken om je badlinnen aan op te hangen. Iedereen is er ook steeds vrij in om zijn of haar handdoek rondgeslagen te houden tijdens een rondje sauna.”

Wie op 21 november langs loopt in Aquarein krijgt één toegangskaart voor een volgend bezoek gratis.

aquarein.be

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio