Piet Huysentruyt met op de achtergrond Chloë Lauwers, Oliver Van Nueten, Fatima Marzouki, Sepideh Sedaghatnia, Peter De Clercq en Marco Cellini. © Jan Van der Perre

Vlaamse (top)chefs lanceren ‘foodplatform’ Cook at Home: een online kookbijbel met recepten, tips en tricks én culinaire kortingen

Antwerpen -

Tien Vlaamse chefs en één sommelier lanceren Cook at Home, een interactief betalend ‘foodplatform’. Behalve dat het een kookbijbel wordt vol recepten, kun je er ook terecht voor allerlei tips en tricks. “Het heeft geen nut om een Instagrambordje te presenteren dat niemand kan namaken”, benadrukt topchef Wout Bru. Leden genieten bovendien kortingen op kookmateriaal en in restaurants.

Alexandro Yaramis,

In het Centraal Station van Antwerpen lanceerden tien Vlaamse topchefs maandagochtend hun betalende kookplatform Cook at Home, waarop ze recepten, kookfilmpjes en restauranttips verspreiden. Naar eigen zeggen willen ze op een laagdrempelige manier hun kennis en kunde delen met het brede publiek. De chefs achter Cook At Home zijn Piet Huysentruyt, Nathalie Meskens, Wout Bru, Peter De Clercq, Sandra Bekkari, Fatima Marzouki, Marcelo Ballardin, Marco Cellini, Chloé Lauwers en Oliver Van Nueten. Sommigen hebben al de nodige tv-ervaring, anderen worden door het platform veeleer beschouwd als opkomend talent.

Initiatiefnemer Piet Huysentruyt deelt giftcards uit. © Jan Van der Perre

Het platform belooft ook interactief te zijn, door bijvoorbeeld de gebruiker toe te laten om gepersonaliseerde recepten en weekmenu’s te creëren. Cook At Home dwingt de gebruiker trouwens niet om te kiezen tussen de (uiteenlopende stijlen van de) chefs, maar maakt het ook mogelijk om elementen van verschillende koks te combineren tot een nieuw geheel. Bij goed eten hoort ook een goed glas, zullen ze gedacht hebben, want de bekende sommelier Sepideh Sedaghatnia maakt ook deel uit van het team. Wat haar invulling exact zal zijn, is voorlopig nog onbekend.

Jong talent

Het was Piet Huystentruyt die drie jaar geleden met het idee kwam en het team samenstelde. “Er is een aanbod aan verschillende koks met verschillende filosofieën. Zo heb je Nathalie Meskens die gespecialiseerd is in vegan. Voor Marco Cellini is het de Italiaanse keuken, waar pure smaken een centrale rol spelen. Voor Fatima Marzouki zijn het de Arabische smaken, en ga zo maar door”, zegt Piet Huysentruyt. De jongste chef is de 23-jarige Chloë Lauwers. Ze studeert geneeskunde, maar helpt via haar Instagrampagina Chloekookt veel studenten bij het maken van ‘studentenfood’. “Het belangrijkste is dat het low budget is en dat je de ingrediënten overal kunt kopen”, aldus Chloë Lauwers.

De jongste chef-kok Chloë Lauwers. © Jan Van der Perre

In de online kookbijbel kunnen hobbykoks terecht voor een verzameling aan recepten, maar ook voor verschillende tips en tricks. Zo leert chef-kok en vleesexpert Peter De Clercq je onder meer hoe je het best een barbecue aansteekt. Cook at Home profileert zich bewust niet als een soort kookzender in de vorm van een videoplatform, maar wel als een interactief totaalconcept. Het platform creëert bijvoorbeeld boodschappenlijstjes op basis van je gezinssituatie, biedt kortingen op keukenmateriaal en geeft restauranttips waar je bovendien met je abonnement goedkoper kunt gaan eten.

Variabele kortingen

Cook at Home is zowel een website die geschikt is voor computers, tablets en smartphones, als een app. Het kortingssysteem werkt met een persoonlijke QR-code. Wie lid wil worden van het platform, heeft de keuze tussen twee formules: de Sweet (9,99 euro per maand of of 109,89 euro per jaar) en de Spicy (19,99 euro per maand of 219,89 euro per jaar). Hoe meer je betaalt, hoe groter de kortingen die je geniet. Maandagochtend kregen voorbijgangers in het Centraal Station van Antwerpen alvast giftcards met één maand toegang tot het platform.

Wout Bru tijdens de presentatie in het Centraal Station. © Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio