Ook op enkele ingelijste originele tekeningen van Gerald Driessens kan je een bod doen. ©  rr

Benefietveiling van Natuurpunt De Wielewaal om nieuwe natuur in Netevallei aan te kopen

Lier, Zandhoven, Ranst, Nijlen -

In het kader van het 75-jarig bestaan van de Natuurpuntafdeling De Wielewaal doet de afdeling op zaterdag 12 november een grote benefietverkoop. Er zitten onder meer enkele originele vogeltekeningen bij van Gerald Driessens, die verschenen zijn op de frontpagina van Oriolus. De opbrengst gaat naar de aankoop van extra percelen natuurgebied in de Netevallei.

Kristin Matthyssen

In het verleden waren er al enkele succesvolle boekenverkopen. Ditmaal zitten er, naast recente en gloednieuwe natuurboeken, ook enkele historische oude exemplaren bij, zoals Kempische vogels uit 1937, het ‘eerste’ ornithologisch boek van Frans Segers, de stichter van Wielewaal vzw. Maar ook een herbarium, een handleiding voor imkers, gezelschapsspellen in natuurthema’s enzovoort.

De volledige lijst is te bekijken op www.natuurpuntdewielewaal.be. Op zaterdag 12 november kan iedereen komen meebieden in wijklokaal Zevenbergen in de Peter Benoitlaan 6 in Lier, om 20u. Marc Vermeylen is de gelegenheids-veilingmeester. De startprijzen zijn heel goedkoop, dus er vallen koopjes voor de eindejaarsgeschenken te doen. Wie er door omstandigheden niet bij kan zijn, mag ook per mail een bod doen via kristine.marc@skynet.be. Als je dan niet overboden wordt op de veiling, kan je wel je gewenst boek of kunstwerk op de kop tikken.

De opbrengst gaat naar de aankoop van nieuwe percelen natuurgebied in de Netevallei. Natuurpunt De Wielewaal is actief in Berlaar, Lier en Koningshooikt, Nijlen, Broechem en Emblem, en Zandhoven met Massenhoven, Pulderbos, Pulle en Viersel. Een team van gedreven vrijwilligers maakt daar werk van meer en betere natuur. (kma)

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio