© Bart Van den Langenbergh

Jongeman krijgt stuk glas in hals na caféruzie: dader krijgt 10 maanden cel met uitstel

Turnhout, Oud-Turnhout, Herentals

Een vechtpartij in café De Zwarte Ruiter in Turnhout waarbij in september 2021 een jongeman gewond raakte door een stuk glas in zijn nek, kreeg een staartje op de rechtbank in Turnhout.

K.J. (20) uit Herentals kreeg het op 18 september 2021 om 2.15u aan de stok met enkele jongeren in het café. J. maakte deel uit van een groepje mannen die een week voordien al heibel had gezocht op een fuif. Een twintiger uit Oud-Turnhout kreeg toen op die fuif al een vuistslag.

Datzelfde slachtoffer raakte in het café tijdens de tweede ruzie gewond in zijn nek door een stuk glas. K.J. gaf aan de politie toe dat hij tijdens het tumult met glas had gezwaaid. J. had ook een snijwonde aan zijn hand die werd veroorzaakt door gebroken glas.

De jongeman beweerde dat hij handelde uit wettige zelfverdediging en dat de feiten werden uitgelokt, maar dat was volgens de rechtbank niet aan de orde. K.J. werd dan ook veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden met uitstel en een boete van 400 euro. Hij moet aan het jonge slachtoffer een schadevergoeding van ruim 10.000 euro betalen.(bvdl)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners