Wijlen Karel Luyckx speelde mee in meer dan veertig stukken van het Wijnegems Toneelgezelschap en ging daarbij altijd helemaal op in zijn rol. © RR

Karel Luyckx overleden: gevierd acteur en spilfiguur verenigingsleven verlaat de bühne onder luid applaus

Wijnegem -

Bekend toneelacteur en spil in meerdere lokale verenigingen Karel Luyckx is overleden. Na een korte en ongelijke strijd tegen kanker overleed hij op 5 november op 66-jarige leeftijd, omringd door de naaste familie in de goede handen van de palliatieve afdeling van het Antwerpse Erasmusziekenhuis.

Karel werkte tot aan zijn pensionering enkele jaren geleden voor de Christelijke Mutualiteit. Hij was liefst veertig jaar lid van het Wijnegems Toneelgezelschap en speelde voor of achter de schermen mee in zeker 43 stukken tussen 1983 en 2018, waaronder De nacht van Suzy Bernstein, Wiens leven is het eigenlijk, Pygmalion, De rat van ’t Sint Andries, Rare poen, Les Misérables, Amadeus, Bloed, zweet en tranen en Dagboek van Anne Frank.

Daarnaast was Karel lang actief als nauwkeurige penningmeester en vrolijke cafetariaverantwoordelijke bij elke voorstelling van het KWTG in ’t Gasthuis. Hij was naast trouw bestuurslid een graag geziene figuur en vrijwilliger van de bovenste plank. Karel zag het leven altijd van de vrolijke kant, een grap kon er ook altijd af en gezeur zou je van hem nooit horen.

Het passende eerbetoon van vrienden van het Wijnegem Toneelgezelschap aan Karel Luyckx. © RR

Mezevangers

Karel woonde alleen maar genoot van het leven en maakte vrienden in heel wat Wijnegemse cafés en verenigingen. Gedurende enkele jaren is hij barverantwoordelijke geweest van woonzorgcentrum Rustenborg. Ook was hij een van de actieve bestuursleden van de Wijnegemse vereniging Mezevangers met wie hij de jongste jaren meestapte als bussendrager/boetemeester.

Karel was de laatste jaren ook actief in de partij N-VA Wijnegem als bestuurslid en gemeenteraadslid. Hij was actief in het bijzonder comité van de sociale dienst. Op die manier was hij betrokken bij de zichtbare en onzichtbare noden van de ouderen en van de minder bevoorrechte medeburgers van Wijnegem.

Hij zal gemist worden door zijn talrijke vrienden en kennissen, zijn familie en zijn zoon, schoondochter en twee kleinzonen. De afscheidsviering zal plaatsvinden op dinsdag 15 november om 11u in de aula van het Wijnegemse rouwcentrum Peeraer.(jaa)

© RR

© RR

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio