Sander Delen (links): “Dit gelijkspel voelt als een gouden punt.” © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Lille United graait onverhoopt punt mee bij Lyra-Lierse: “Eén bal goed raken bleek voldoende”

Lille United smokkelde zaterdag op het veld van het hoog aangeschreven Lyra-Lierse een onverhoopte puntendeling mee. De promovendus keek nog voor het uur tegen een dubbele achterstand aan, maar goals van Willem Brouwers en Sander Delen net voor sluitingstijd zorgden nog voor een deugddoend gelijkspel.

Kurt Guldentops

Lille United maakte er al gauw geen geheim van dat het voor een puntendeling naar Doelvelden was afgezakt. De bezoekers hielden veel volk achter de bal en probeerden te prikken wanneer het kon. Maar venijnige stekels hadden de tegenstoten van de Kempenaars meer dan een uur lang niet of nauwelijks. In die tijdsspanne was Lille United bovendien op een dubbele achterstand gelopen en leken de teerlingen geworpen.

“We hadden de afspraak om in de organisatie te blijven voetballen”, geeft Sander Delen aan. “Ik vond ons zeker niet verkeerd aan de match beginnen, maar die ongelukkige openingsgoal van de thuisploeg en het uitvallen van Stig Cools brachten ons nadien wel in de problemen.”

Zeker Sander Delen zelf had de handen vol met de lokale sneltrein Jiri Struyf. Als een windhoos zoefde de 21-jarige flankaanvaller van de Pallieters Delen voorbij dat het een lieve lust was.

“Eerlijk waar, ik heb alle kleuren van de regenboog gezien. Die jongen heeft een mooie toekomst voor zich liggen. Kort dekken of van op afstand, het bracht geen zoden aan de dijk. Neen, ik beleefde lange tijd geen prettige avond.”

Tot uitgerekend Sander Delen zelf zich kort voor het einde toch nog tot de held van Lille United ontpopte en een afvallende bal vol overtuiging tegen de netten joeg. Zo kreeg de aansluitingstreffer van Willem Brouwers nog een happy end voor de bezoekers.

“Ik raakte wellicht één bal goed, maar dat bleek voldoende voor een gouden punt. Want zo voelt dit gelijkspel toch aan. We pakken nu zeven op negen en dat zorgt toch voor iets meer rust. Een bevrijdend gevoel, zeg maar. Met Belisia Bilzen en Bocholt wachten ons nog twee zware opdrachten. Het doet deugd dat we het mes niet op de keel hebben staan. Bovendien mag deze prestatie ons extra vertrouwen geven. Dit Lyra-Lierse kende niet zijn verhoopte start, maar blijft niettemin een te duchten tegenstander. En dus is dit gelijkspel een sterk resultaat.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen