ATV

Cappellen blijft steken op gelijkspel tegen middenmotor Pepingen-Halle: “In de zone van de waarheid liep er altijd wel iets mis”

Cappellen is voor eigen volk niet verder geraakt dan een teleurstellend 0-0-gelijkspel tegen middenmotor Pepingen-Halle. Aanvoerder Robbe Kil en co. slaagden er niet om hun veldoverwicht om te zetten in doelpunten en kregen halfweg de tweede helft zelfs bijna het deksel op de neus. Gelukkig voor de troepen van coach Tom Schipper miste bezoeker Mayanga vanop de stip.

“Het was totaal geen strafschop”, doet Kil zijn verhaal. “Ik stond vlakbij en Joren (Geudens, red.) speelde zuiver de bal. Gelukkig voor ons werd het leer op de paal getrapt, want anders was het ongetwijfeld nog moeilijker geworden om door hun verdediging te geraken. Anderzijds is dat ook de verdienste van een goed georganiseerd Pepingen-Halle.”

Cappellen kwam wel een paar keer heel dicht bij de openingstreffer. “Nadat we in de eerste helft al enkele kansjes hadden gekregen, zijn we na de rust geduldig blijven zoeken naar dat doelpuntje. Maar de bal wilde er niet in. We hadden nochtans 70 procent balbezit, maar in de zone van de waarheid liep er altijd wel iets mis. Zo was de laatste pass vaak niet goed genoeg of was er te weinig beweging voorin om de bezoekers uit verband te spelen.”Cappellen kon zo al voor de derde week op een rij niet winnen. “Toch spelen we zeker niet slechter dan in het begin van het seizoen”, zag ook coach Tom Schipper. “Het zit momenteel gewoon allemaal een kleine beetje tegen, waardoor de bal de laatste weken net niet goed valt voor ons. Ons spel is net iets minder scherp dan pakweg een maand geleden.”

Schipper stond ook even stil bij het spel van de tegenstander. “Je moet natuurlijk met twee ploegen zijn om er een leuke wedstrijd van te maken. Pepingen was bijvoorbeeld duidelijk naar ons gekomen voor een punt. Dat is hun volste recht, maar dan is het natuurlijk wel heel moeilijk om de ruimte te vinden.”

Cappellen blijft zo achter met een ietwat magere twee op negen. “Of met een 20 op 30”, reageert Schipper scherp. “Dat klinkt een pak mooier. Bovendien is de balans nog altijd bijzonder positief. Zeker als je weet dat ons woensdag in de beker nog een galawedstrijd wacht thuis, tegen Union.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen