City Pirates-doelman Yannick Verbist speelde een sterke partij, maar werd toch twee keer geklopt. © GOYVAERTS

City Pirates-doelman Yannick Verbist en co. krijgen voetballes van efficiënter Jong KV Mechelen: “Alles zit tegen”

City Pirates is er niet in geslaagd om een vervolg te breien aan de knappe zege in Tongeren. De Merksemnaren gingen in eigen huis met 0-2 onderuit tegen Jong KV Mechelen, dat bij momenten voetballes gaf. Yannick Verbist en co. hadden zelf ook best wat kansen, maar de efficiëntie liet te wensen over. “Geen idee hoe het komt”, aldus Verbist, die met zijn ploeg troosteloos laatste blijft in de stand.

Gewiekst, kwiek én ook echt wel piepjong. Zo presenteerde Jong KV Mechelen zich aan het Merksemse publiek. Het Jef Mermansstadion was bovendien eindelijk nog eens goed gevuld, met veel jong volk in de tribunes. Die zagen bijwijlen prachtig combinatiespel van Malinwa, dat ook wel morste met de kansen. Gelukkig maar voor City Pirates, waar doelman Yannick Verbist best wat werk had: “Je merkt ook dat alles wat tegenzit. Het is jammer dat we geen punten kunnen pakken na onze zege in Tongeren, want zo schiet het niet op”, klonk een ontgoochelde Verbist. Net na de rust ging El Mokadem neer in de Mechelse zestien. Geen strafschop volgens ref Marnic Claes, tot grote woede op de Merksemse bank. “We moeten de beelden nog eens bekijken, maar ik dacht dat het wel een strafschop was. Blijkbaar dacht de ref daar anders over.”

Niet veel later was het dan toch prijs voor KV. Saillart kreeg tot twee keer toe een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de middenvelder verzuimde om het af te maken. Dat gebrek aan killerinstinct, we zeiden het al. “Geen idee hoe het komt, want die jongens kunnen allemaal voetballen. Maar alles zit tegen, ik heb er zelfs geen verklaring voor.”

Toen Verbist in het slot aan de noodrem ging trekken, scoorde Mechelen vanop de stip en mochten de Merksemse boeken dicht. “Ik dacht dat ik sneller zou zijn, maar dat was dus niet het geval”, gaat Verbist in op die fase.

City Pirates blijft door de nederlaag in de hoek waar de klappen vallen, maar het vertrouwen is niet gebroken: “Elke week is er een nieuwe match en iedereen kan van iedereen winnen, ook al sta je laatste. Alles staat op een zakdoek, dus met winst maak je meteen een sprong vooruit. We blijven werken en geloven in die volgende wedstrijd”, zei Verbist, die samen met de hele spelersgroep ook openlijk zijn coach trouw blijft. “Die match is er nog steeds, laat daar geen twijfel over bestaan. Samen willen we het tij doen keren”, besloot Verbist.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen