Ilkan Cavus stopt de Francs Borains-aanvaller foutief af. © Mpics

Ook trainerswissel brengt geen soelaas voor Dessel: “We slikken te makkelijk doelpunten”

De trainerswissel bij Dessel heeft voorlopig nog geen effect gehad. Interim-trainer Michel Kenis zag zijn team een pijnlijke 1-4-nederlaag lijden. De cijfers liepen weliswaar te hoog op, maar liegen er niet om. De pijnpunten binnen het Desselse team werden blootgelegd, dat meende ook aanvoerder Lennert Vermissen.

De bezoekers van Francs Borains legden de thuisploeg meteen een verschroeiend tempo op. Zij kozen voor de diepe bal in de rug van de verdediging. Al in de tweede minuut moest thuisdoelman Gian Geladé een eerste keer tussenkomen. “We wisten dat de bezoekers op die manier zouden starten. We hadden het zeker moeilijk en kwamen ook op achterstand. Dat kan gebeuren maar de manier waarop, dat was te gemakkelijk. Jammer genoeg was dat bij 3 van de 4 goals het geval”, schudde Lennert Versmissen het hoofd. “Stilaan konden we echter het evenwicht herstellen. We klommen op gelijke hoogte via een knap uitgespeelde counter. Aan dat prachtige doelpunt konden we ons optrekken. Halfweg geloofden we erin dat alles nog kon.”

Ook in de tweede helft startte Francs Borains pittig maar na enkele minuten al leek Dessel terug de controle te veroveren. Versmissen: “Ik had gehoopt dat we eens een van onze kansen konden verzilveren, maar helaas. Al snel moesten we de tweede tegentreffer te gemakkelijk incasseren Achteraf zat de 2-2 er zeker in. Zelf mikte ik een keer iets te hoog. Maar de treffer viel aan de overkant. Dan begon alles tegen te vallen, met die zware cijfers tot gevolg. Het lijkt erop dat we van het kastje naar de muur werden gespeeld maar zo was het dus niet. Maar toch opnieuw, het heeft geen zin om iemand met de vinger te wijzen maar in de twee zestienmetergebieden moet er meer scherpte zijn, zoveel is duidelijk. Of een nieuwe trainer ons daarbij kan helpen? Hopelijk wel maar ik weet niet welke richting de club wil uitgaan. Ik ben zelf benieuwd naar de keuze die gemaakt zal worden.”

AA Gent

Ondertussen maakt groen-wit zich op voor de bekerwedstrijd van woensdag tegen AA Gent. Kan de recente nederlaag dan al verwerkt zijn? “Die match tegen Gent staat op zich. Niemand verwacht dat we een topploeg uit eerste klasse uit het tornooi gaan wippen. We gaan er alles aan doen maar die negentig minuten moeten we vooral gebruiken om iets neer te zetten en vertrouwen op te doen”, besloot Versmissen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen