Ngal’Ayel Mukau heeft net de 0-2 gescoord en wordt gefeliciteerd door ploegmaat Bilal Bafdili. © GOYVAERTS

T1 Jelle Coen pakt met Jong KV Mechelen zege tegen City Pirates: “Verdiende zege, maar ook zwakke momenten”

Jong KV Mechelen boekte een knappe 0-2-zege op het veld van City Pirates. De piepjonge manschappen van coach Jelle Coen gaven de oudere en meer ervaren Merksemnaren bijwijlen voetballes, al zag de Mechelse T1 uiteraard ook nog heel wat werkpunten. “Soms fladderen we, maar er zijn ook momenten van zwakte”, aldus Coen.

Stijn Druant

Gewiekst, kwiek én piepjong. Zo presenteerde Jong KV Mechelen zich in het Merksemse Jef Mermansstadion. De oud-voetballer zou bij leven erg hebben genoten van zo veel getalenteerd geweld. Leuk ook voor het sociaal project dat City Pirates al jaren heeft lopen, zeker omdat de tribunes goed vol zaten met jonge, lokale voetballers. Het spel van de bezoekers was een streling voor het oog, al was het wachten tot na de rust op de Mechelse 0-1. “Voor de rust lieten we de bal goed circuleren en waren er ook kansen, maar efficiënt was het niet”, zag ook coach Jelle Coen. “Het eerste kwartier speelden we naïef. City Pirates voetbalde goed mee en bracht ons zeker in gevaar. 0-0 aan de rust, maar dan heb je nog geen resultaat, hé”, was Coen kritisch.

“In de tweede helft wilde ik meer efficiëntie zien. Niet zoals tegen Lyra-Lierse, dat we van het kastje naar de muur hebben gespeeld, maar toch drie keer lieten scoren. Het moest slimmer, in een beter blok én met invallers die het verschil maakten.”

Kantelmomenten

Net na de rust mocht Coen van geluk spreken dat de bal niet op de stip was gegaan. “Moedig gefloten van de ref, want die strafschop leek goed uitgelokt (door El Mokadem, red.)”, zei de Mechelse T1. “City Pirates vond onze zege verdiend, maar tegelijkertijd waren er ook een aantal kantelmomenten, zoals die mogelijke strafschop. We mogen dus fladderen, maar mijn spelers moeten ook beseffen dat er momenten van zwakte waren. City Pirates kon daar niet optimaal van profiteren, vandaar de 0-2.” Coen ziet de toekomst rooskleurig tegemoet. “We willen de jongens voorbereiden op topsport. Daar horen ook mooie zeges bij. Maximaal resultaat en opleiding, maar zonder onze principes te verloochenen”, besloot Coen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen