Xander Van Kellegom (links) probeert de bal te veroveren van de speler van Diest: “Volgende week staan de twee beste ploegen tegenover elkaar.” © mpics

Houtvenne grijpt naast eerste periodetitel: “Maar onze focus ligt op het kampioenschap”

Houtvenne kon niet profiteren van het gelijkspel van Wezel Sport. Het liet teveel kansen liggen tegen Diest en bleef zo op 2-2 steken “Maar onze focus ligt op het kampioenschap.”

“De match kon voor ons niet beter beginnen,” blikt Ben Santermans terug. “We stonden meteen op voorsprong en dat gaf een mentale boost. We bleven na de openingsgoal op hetzelfde elan doorgaan en meermaals hadden we de 2-0 en zelfs de 3-0 aan de voet. Maar telkens hadden we pech in de afwerking. In de tweede helft hadden we ook kansen genoeg maar ontbrak het nogmaals aan efficiëntie.” Op zich was er geen man overboord. Toen het laatste fluitsignaal klonk in Wezel, stond in Houtvenne nog steeds de 1-0 op het bord en waren de jongens van coach Corstjens virtueel periodekampioen “Van op de bank kregen we communicatie door van de situatie in Wezel maar Diest maakte toch nog gelijk,” gaat Santermans verder. “Meer nog, ze klommen zelfs nog op voorsprong. Al een geluk dat we in de slotfase toch nog de gelijkmaker konden maken.Natuulijk is het Jammer om tegen mijn ex-ploeg twee punten te moeten prijsgeven. Natuurlijk is het sneu dat we er net naast grijpen maar ons doel is groter dan alleen maar de periodetitel pakken. Onze focus ligt op het einde van de meet. Vandaar dat de match van volgende week op Wezel zeker zo belangrijk is voor ons. We willen daar een statement maken en de leidersplaats grijpen. Volgende week staan momenteel volgens mij de twee beste ploegen van de reeks tegenover elkaar”, besluit de 30-jarige verdediger. (ev)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen