Dimitri en Sabine verkochten tombolalotjes in eenhoornpak. ©  kma

Honderden mensen komen spaghetti eten voor zieke prinses Neyla (4)

Ranst, Deurne -

De scoutslokalen aan de Boerenkrijglaan in Ranst vormden zondag het decor van de benefiet voor ‘Prinses Neyla’.

LEES OOK. Benefiet voor prinses Neyla (4) bij wie tien dagen geleden zeer zeldzame hersentumor werd ontdekt

Neyla uit Deurne wordt volgende maand vijf jaar. Haar ouders kregen vorige maand te horen dat hun dochtertje een bijzonder zeldzame hersenstamtumor heeft die niet te opereren is. In amper twee weken tijd slaagden familie en vrienden erin om een spaghettibenefiet op poten te zetten om geld in te zamelen, zodat Neyla’s ouders zich in deze moeilijke periode geen zorgen hoeven te maken om het financieel aspect van de behandeling en de hulpmiddelen die Neyla nodig heeft.

Neyla was er in gedachten bij. ©  kma

“We zijn blij verrast door alle steun”, zegt Kjenta Heylen. “We zijn allemaal werkende mensen met een eigen huishouden, zonder ervaring in de organisatie van een benefiet. Daarom is het fijn te merken dat hier vandaag 400 mensen spaghetti komen eten. Waarschijnlijk zullen het er nog wel meer worden, we hebben alvast extra porties. Pasta, brood, gehakt: alle ingrediënten werden gesponsord. We kregen ook veel gratis tombolaprijzen van sponsors, zodat de opbrengst integraal naar de verzorging van Neyla kan gaan.”

De scoutslokalen liepen goed vol. ©  kma

Neyla zelf zou misschien ook even komen naar de benefiet, al bleef dat onzeker doordat het zo’n slecht weer was. “Ze mag absoluut niet ziek worden, anders moeten de behandelingen worden stopgezet. Voorlopig reageert ze beter dan verwacht op de bestralingen en medicatie.”

Iedereen brandt kaarsjes voor Neyla. Ook het personeel en de kinderen en ouders van stedelijke basisschool Het Vliegertje in Deurne, aan de grens met Borsbeek, leven mee. “Mijn dochter zit op dezelfde school als Neyla”, vertelt Sabrina, die samen met Dimitri in eenhoornpak tombolalotjes verkoopt. “Wij wilden hier graag komen helpen om de familie een hart onder de riem te steken.”

Crusaders for Justice kwamen ook met de motor. ©  kma

Ook motorclub Crusaders for Justice uit Tessenderlo kwam spaghetti eten. De club maakt deel uit van een internationale orde van motorrijders met één gemeenschappelijk doel: het beschermen, helpen en ondersteunen van alle kinderen. kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio