Speler-trainer Tim Verschueren: “Als je een 2-0-achterstand kan wegwerken, dan moet je tevreden zijn dat je nog iets hebt kunnen rapen.” ©  Dick Demey

Speler-trainer Tim Verschueren (Volley Noorderkempen): “Dit voelt aan als een gewonnen punt”

Volley Noorderkempen slaagde er net niet in om een derde seizoenszege te pakken bij concurrent Klein Brabant Puurs. Speler-trainer Tim Verschueren en co. werkten op knappe wijze een 2-0-achterstand in sets weg, maar ze kwamen nipt tekort in de vijfde set. “Toch overheerst het gevoel dat we een punt hebben gewonnen”, reageerde Verschueren opvallend tevreden .

De bezoekers verloren de eerste set nipt en werden in de tweede set weggespeeld door een agressievere en vlot scorende thuisploeg. “We waren in die periode van de wedstrijd gewoon niet op de afspraak”, beaamt Verschueren, die bij de 2-0-achterstand voor het ergste vreesde. “We kennen immers niet meteen de meest aangename periode. Een aantal waardevolle spelers zijn geblesseerd, waardoor we amper wissels kunnen doorvoeren. Dat brak ons de voorbije weken meermaals zuur op. Ook nu zag het er bij die 2-0-achterstand niet goed uit. Maar dat we ons daarna opnieuw in de wedstrijd knokten, is de verdienste van deze jonge groep. De jongens toonden lef, speelden alles of niets vanaf halfweg set drie en dat heeft geloond.”

Volley Noorderkempen bracht met twee opeenvolgende setwinsten de partij opnieuw in evenwicht en maakte in de vijfde set wel wat kans op de overwinning. “Maar je weet dat er in die vijfde set van alles kan gebeuren”, gaat Verschueren verder. “Natuurlijk hoop je dan aan het langste eind te kunnen trekken. Dat gebeurde helaas niet. Toch overheerst het gevoel dat we hier een punt hebben gewonnen. Als je een 2-0-achterstand kan wegwerken, dan moet je tevreden zijn dat je nog iets hebt kunnen rapen. Onze jonge spelers hebben ook nog niet de ervaring om wedstrijden zoals deze af te maken. Maar eens de geblesseerden opnieuw beschikbaar zijn, zal dat wel goed komen”, kijkt Verschueren vooruit. (babe)

Vastgoed

Jobs in de regio