Aanvoerder David Wijns moet zich reppen in het duel met een speler van La Louvière. © mpics

Heist pakt onverwachte zege tegen leider: “Deze drie punten komen toch wat uit de lucht vallen”

Heist smeerde leider La Louvière een tweede nederlaag aan de broek na een wel heel sterke tweede helft. Toch was Redouan Benhamou erg onder de indruk. “Net nu scoor ik voor de eerste keer met het hoofd.”

“Ik speel nu al vijf jaar in deze reeks en heel eerlijk: alleen Deinze kon in het verleden wedijveren met deze ploeg”, begint Benhamou. “Zij namen echt een blitzstart en wij moesten het eerste halfuur volgen en kwamen vroeg op achterstand na een own goal. Naar het einde van de eerste helft konden we het evenwicht wat herstellen.” Maar Heist herpakte zich na de rust. “We gingen hoger spelen, wonnen onze duels en scoorden. Mijn gelijkmaker was belangrijk. Ik scoorde met het hoofd, voor de eerste keer bij Heist.”

“Ook die penalty voor de 2-1 was cruciaal, de scheidsrechter twijfelde maar de assistent kon hem overtuigen. We winnen nu voor de derde keer op rij en tegen Hoogstraten en Rupel Boom moesten we winnen. En eerlijk? Deze drie punten komen eigenlijk onverwacht binnen.”

Ook Glenn Diedhiou was belangrijk met zijn assist. “Uiteraard ben ik er blij mee. Dit is nog maar mijn derde match in de basis. Ik heb voor het eerst in heel lang weer het gevoel dat ik belangrijk was voor de ploeg”, aldus de speler die vorig jaar bij Houtvenne werd gestald door Westerlo.

Wie niet in het feestgedruis belandde na de match was Jef Colman. Zijn late invalbeurt bleef beperkt tot vijf minuten, want na een kopduel moest de aanvaller het veld verlaten met een hoofdwonde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen