©  BELGA

©  BELGA

1 / 2
thumbnail:
thumbnail:

Net geen stunt voor Westerlo tegen Europese revelatie Union

Eerder dit seizoen pakte Westerlo de scalp van Standard, Anderlecht en Club Brugge. Tegen Union miste Westerlo - dat op slag van rust op voorsprong kwam via topschutter Lyle Foster - op een haartje na een nieuwe stunt. De ingevallen Gustaf Nilsson prikte in een zenuwslopende slotfase en de tweede minuut van de toegevoegde tijd de gelijkmaker tegen de touwen.

Bart D’haene

LEES OOK. ONS OORDEEL. Drie sterkhouders bij Westerlo, maar te veel spelers onder niveau

Dat Jonas De Roeck niet vies is van roteren, wisten we al langer. Kyan Vaesen en Edisson Jordanov stonden verrassend aan de aftrap in het Joseph Marienstadion. Voor Jordanov was het geleden van de wedstrijd eind augustus tegen Eupen. Vasen mocht een laatste keer starten op 7 augustus tegen AA Gent. Westerlo nam op een druilerige herfstdag meteen het initiatief in handen. Met veel druk naar voor en Nicolas Madsen en Mathias Fixelles (ex-Union) die bergen werk verzetten in het middenveld. De midweekse Europese opdracht was bij Union toch wat in de kleren gekropen, want in het openingskwartier dreigden de bezoekers - die veel ruimte kregen - twee keer nadrukkelijk. Fixelles liet de eerste doelkans noteren in de vijfde minuut. Net voor het verstrijken van dat openingskwartier besloot Lyle Foster, die Christian Burgess te gemakkelijk van zich afschudde, voorlangs.

Zesde van het seizoen

Nadien sloeg de motor van Union stilaan aan. Teddy Teuma besloot over en aan de overkant miste een poging van Vaesen precisie. Hetzelfde lot was een doelkans van Dante Vanzeir beschoren. Westerlo kwam met de schrik voor toen Victor Boniface te overhaast naast knalde. Het venijn voor de thuisploeg zat in de staart. Op een nieuwe snelle counter stuurde Halil Akbunar Foster weg. Plots kregen we een drie tegen één situatie voor de bezoekers. Foster ging voor eigen succes en de Zuid-Afrikaanse international trapte via de linkerstaak de 0-1 op het bord. Zijn zesde doelpunt van het seizoen.

De Kemphanen begonnen paniekerig aan de tweede helft en moesten na tien seconden al een eerste hoekschop toestaan. Maar het was Vaesen die in de eerste vijf minuten na de rust tot twee keer toe in stelling werd gebracht, maar scherpte miste voor doel. Sinan Bolat die een solide partij keepte ging in minuut 54 op de rand van het strafschopgebied nogal opzichtig onder een diepe bal door. Gelukkig kon Fixelles een aandringende Vanzeir afhouden.

Pompen of verzuipen

Westerlo werd steeds meer achteruit gedrongen en ontsnapte tweemaal aan de gelijkmaker nadat Vanzeir eerst de bal naast trapte en de ingevallen Simon Adingra enkele minuten later de bal centimeters naast de linkerpaal devieerde. Al liet ook de ingevallen Igor Vetokele zich opmerken met een schot dat door Anthony Moris onschadelijk werd gemaakt. Het Brusselse publiek stuwde Union vooruit en het regende hoekschoppen. De bezoekers gaven aanvankelijk geen krimp en Bolat haalde geregeld het betere vuistenwerk boven op hoge ballen. Vetokele had de 0-2 aan de voet, maar met een knappe duik haalde Moris zijn gekrulde bal uit doel. Union werd beloond voor zijn aanvalsdrang en na een flater van Ravil Tagir, die een diepe bal verkeerd inschatte, stiftte de ingevallen Gustaf Nilsson de bal over Bolat. Al bij al een billijk gelijkspel in een aantrekkelijke wedstrijd.

    MEER OVER KVC Westerlo

    MEER OVER VOETBAL