©  BELGA

Doelman Reus houdt bibberend Beveren overeind: vroege goal volstaat tegen Club NXT

SK Beveren haalde het met het kleinste verschil van Club Nxt. Met dank aan doelman Beau Reus die de thuisploeg op enkele cruciale momenten overeind hield

Ivan ElegeertBron: BELGA

De thuisploeg nam, naar goede gewoonte, opnieuw een blitz-start. Na amper vier minuten werd de bezoekende defensie door het duo Mbokano-Barry koud gepakt en kon Hoggas afwerken. Twee minuten later knalde Barry een niet te missen kans op de deklat en halfweg de eerste helft besloot de boomlange Fransman nog eens over. Op voorzet van Van Damme kreeg een vrijstaande Mbokani de bal niet onder controle, zoniet had een tweede Beverse doelpunt toen al een feit geweest. Beveren baas dus voro de rust maar op de tegenprikken konden Homma (op Reus), Vermant (naast) en Sandra (gered door Reus) ook voor bezoekend gevaar zorgen.

De bezoekers domineerden ook het vierde kwartier. Doelman Reus moest tot twee keer toe redden op schoten van Mbamba en Vermant. Maar de mooiste kans was toch voor de thuisploeg toen Barry een vrijschop van Ribeiro Cosa op de lat knikte en ook de dubbele rebound van Barry en nadien Vukotic niet over de lijn raakte. Het was het enige echte Beverse gevaar na de rust. Aan de overkant was het vaak pompen of verzuipen in de Beversde defensie waar aanvoerder Van Damme zelfs ei zo na voor een own goal zorgde. Zo bleef het spannend tot de slotminuut waarin de thuisploeg uiteindelijk toch met de schrik, en de kostbare driepunter, vrij kwam.

“Het was inderdaad bibberen,” gaf doelman Reus na afloop toe. “We hadden de wedstrijd eigenlijk in het eerste kwartier al kunnen en moeten afmaken. Maar dat deden we niet. Nadien gaven we het een beetje uit handen. En dan is het natuurlijk leuk dat je als doelman je steentje kan bijdragen. Brugge zette ons vooral in de tweede helft stevig onder druk. Al vond ik zelf het schot van Homma voor de rust nog het gevaarlijkst. Het belangrijkste was in elk geval dat we de drie punten konden pakken. En dat is gelukt,” besluit Reus die in zijn binnenste hoopt dat hij er ook donderdag tegen Antwerp bij zal zijn. “Dat zou natuurlijk leuk zijn. Maar het is aan de trainer om daar over te beslissen.”

Coach De Decker liet alvast weten dat hij pas deze week over zijn doelmannenkeuze zal nadenken. “Maar ik ben in elk geval blij met de prestatie van onze jonge doelman. Hij is enorm gegroeid dit seizoen en heeft vandaag een stevig aandeel in deze overwinning,” was ook de analyse van de Beverse coach.

Scheidsrechter: Klas Clerkx.

Doelpunten: 4’ Hoggas 1-0.

SK BEVEREN: Reus, Luiz, Hoggas (56’ Ribeiro Costa), Ismaheel (83’ Kablan), Van Damme, Wuytens, Corryn (83’ Tshimanga), Vukotic, Barry, Bateau, Mbokani (72’ Coopman).

CLUB NXT: Shinton, Sabbe, Ordonez, Homma (60’ Talbi), Engels (87’ Servais), Vermant, De Smet (77’ Mertens), De Roeve, Mbamba, Hautekiet, Sandra.

Gele kaarten: Coryn, Van Damme, Coopman.

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Jobs in de regio