©  REUTERS

Gouden Loena! Kunstschaatsster Loena Hendrickx wint op verjaardag haar allereerste Grand Prix na ware demonstratie

Kunstschaatster Loena Hendrickx heeft de ISU Grand Prix in Angers gewonnen. Nadat ze vrijdag al een fantastische korte kür neergezet had met 72.75 punten, gaf ze de eindzege niet meer weg op de slotdag in de vrije kür. Ook die vrije kür won ze met overwicht. Het is voor Hendrickx haar allereerste GP-zege ooit. En dat op haar 23ste verjaardag.

Jeroen De Pauw

LEES OOK. “Ik kan beter, dat bewaar ik voor later”: wint Loena Hendrickx, voorlopig op één in Angers, haar eerste GP?

Een jarige Loena Hendrickx heeft op de vrije kür haar kunststukje van vrijdag op de korte kür nog eens fijntjes overgedaan. Ze reed een nieuwe vrije kür en deed dat met verve. Ze won met een score van 143.59, en daarmee stak ze ver boven de rest van het deelnemersveld uit. Net zoals vrijdag was haar prestatie fabelachtig. Hendrickx zette nagenoeg de perfectie neer en schenkt zich zo een geweldig verjaardagsgeschenk.

In totaal schaatste Hendrickx 216.34 punten bij mekaar, bijna 22 (!) meer dan haar dichtste belager, de Koreaanse Yelim Kim. De Japanse Rion Sumiyoshi eindigde derde met 194.34 punten. Het is meteen haar allereerste overwinning in een prestigieuze Grand Prix, een mooiere 23ste verjaardag kan ze zich niet inbeelden.

LEES OOK. Loena Hendrickx is plots overal favoriete: “Op de Spelen leden mijn prestaties onder de druk, nu kan ik ermee omgaan”

Bekijk hieronder haar winnende vrije kür:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten