©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

1 / 5
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Onnodig puntenverlies: KV Mechelen laat zege tegen hekkensluiter Zulte Waregem uit handen glippen in tweede helft

Duur puntenverlies. Anders kan je het 2-2-gelijkspel van KV Mechelen tegen hekkensluiter Zulte Waregem niet omschrijven. Een dominant Malinwa in de eerste helft waande zich al drie punten rijker tegen een zwak Essevee, maar verslikte zich nog serieus in de tweede helft.

Thomas Franken

LEES OOK. ONS OORDEEL. Opvallende rentree van Verstraete, maar te veel middelmaat bij Malinwa

KV Mechelen zorgde er met de heropleving onder Defour voor dat het duel tegen de West-Vlamingen geen kelderkraker was, maar het kon maar beter winnen van de laatste in de stand om de veilige plek in de buik van het klassement te behouden. Verstraete en Bates keerden terug in de ploeg terug na schorsing ten koste van Van Hecke en Peyre. Ook Malede verdween naar de bank, want Da Cruz was hersteld na ziekte. Zulte Waregem had het met twee opeenvolgende zeges tegen Kortrijk en Anderlecht weer wat spannender gemaakt onderin, maar na een recente 0 op 6 had de euforie alweer plaats geruimd voor bittere ernst.

Malinwa baas

Een ongevaarlijke volley van Vossen was het eerste officiële wapenfeit van de wedstrijd, maar de bal in de ploeg houden was de grootste uitdaging voor Zulte Waregem. KV was meteen baas en koos resoluut voor de aanval. Storm, die nog steeds naar zijn eerste doelpunt snakt, stuurde al snel Da Cruz het straatje in. Die probeerde het overzicht te behouden door niet zelf te schieten, maar kon Ngoy niet bereiken. De afvallende bal werd hard verwerkt door Verstraete, maar belandde pal op Bostyn.

Later zou Storm het nog een paar keer veelbelovend zelf proberen, maar het wil voor de winger die vorig seizoen nog zo productief was met 15 doelpunten en 6 assists voorlopig niet lukken. Wanneer de netten voor de eerste keer trilden dankzij Ngoy, werd dat doelpunt terecht afgekeurd door handspel.

©  BELGA

Na een kwartier was er geen ontkomen meer aan voor de bezoekers. Hairemans zocht op een hoekschop met zijn linker Verstraete op de rand van de zestienmeter. De Antwerp-huurling nam de afgemeten bal perfect op de slof om de 1-0 in de linkerbenedenhoek te poeieren.

Sukkelende bezoekers

Het was een kwestie van doorduwen, want dit Zulte Waregem was rijp voor de slacht. De voorsprong was nog altijd maar miniem en dan kan het al snel gevaarlijk worden. Onze woorden waren nog niet koud en de Mechelse defensie – met name Van Hoorenbeeck – verkeek zich op een lange bal waardoor Offor alleen op Coucke af mocht. De KV-goalie pareerde tot twee keer toe en hield zijn ploeg recht. Ook daarna ging Malinwa nog een paar aan het sukkelen, voorlopig zonder slechte afloop.

Laat dat sukkelen maar aan ons over, moeten ze bij Zulte Waregem gedacht hebben. Na dom balverlies werd de 2-0 op aangeven van Schoofs en afwerken van Hairemans nog afgekeurd wegens buitenspel. Iets later verschalkte Miroshi dan maar zelf zijn doelman op voorzet van Ngoy. De KV-spits werd voor zijn knappe schijnbeweging misschien niet beloond met zijn vierde treffer van het seizoen, maar loodste zijn ploeg wel naar een verdiende dubbele voorsprong bij de rust.

Uit handen gegeven

Defour liet zijn troepen in de tweede helft gewoon uitvoeren wat ze in de eerste helft ook deden. Zulte Waregem, dat de zelfzuchtige Offor in de kleedkamer liet voor Sangaré, leek er opnieuw niet aan te pas te komen. Storm probeerde het nog maar eens twee keer tevergeefs, Da Cruz trof de laat.

©  BELGA

Maar dan verschoof het mentale voordeel naar Essevee. Fadera glipte door de buitenspelval en bediende invaller Sangaré voor de 1-2. Het was de enige manier om terug in de wedstrijd te komen voor Zulte Waregem. En het miste zijn effect niet. Want tot overmaat van ramp voor KV Mechelen beging Verstraete rond het uur duidelijk handspel na doorkoppen van Vossen. Ref Van Damme wees naar de stip, Vossen zette de 2-2 om. KV Mechelen gaf de comfortabele 2-0-voorsprong op een kwartier tijd weg. Alles weer te herdoen.

Invaller Malede bracht met een schot en een paar goeie acties weer wat schwung in het Mechelse elftal. Maar de dominantie van de eerste helft was ondertussen volledig verdwenen. De kaarten lagen na het tweede geel van Sissako weer in het voordeel van KV Mechelen. Maar toch kwam de 2-3 plots heel dicht bij. Via de bedrijvige Vossen kreeg Fadera de kans op een doelpunt, maar Van Hoorenbeeck redde de meubelen op de doellijn. Ook aan de overkant voltrokken zich nog een paar hete standjes, maar het kwaad was geschied. KV Mechelen speelde gelijk tegen Zulte Waregem, maar verloor van zichzelf.

LEES OOK. REACTIES. Schoofs: “Typisch KV Mechelen, ik zag dit scenario aan de rust voorbijflitsen”, snoeiharde Defour kan het niet accepteren

    MEER OVER KV Mechelen

    Vastgoed

    Jobs in de regio