©  BELGA

Wout van Aert en Mathieu van der Poel op 27 november samen in het veld? Nederlandse organisator kreeg bevestiging

Tom Pidcock maakt op 19 november zijn intrede in het veld, als wereldkampioen. Daarna is het wachten op die andere grote twee, Wout van Aert en Mathieu van der Poel. Tot 27 november?

Vincent Van Genechten

Terwijl Pidcock zeker aan de start staat in Merksplas, is het voorlopig gissen naar het programma van Van Aert en Van der Poel. ‘Eind november of begin december’, dat is de teneur. Kurt Vernimmen, de organisator van de wereldbekercross in Hulst, is er stellig van overtuigd dat de twee tenoren aan de start zullen staan in Nederland op 27 november.

“Ik heb de managers van Mathieu en Wout gesproken en die hebben gezegd dat ze komen”, zegt hij bij Omroep Zeeland. “Maar je weet het nooit zeker. Ze kunnen zomaar opeens andere verplichtingen hebben, maar we gaan ervan uit dat ze aan de start zullen verschijnen.”

©  BELGA

In Hulst wordt er uitzonderlijk al om 12u00 gestart. De reden: de WK-match van de Rode Duivels tegen Marokko. Jammer, klinkt het bij Vernimmen.

“Zo wordt de magie doorbroken”, klinkt het. “Normaal heb je eerst de jeugd en dan aan het eind van de middag de profs bij de vrouwen en mannen en dan het feest, maar de wielerbonden en de Belgische tv-zender Sporza hebben dit zo besloten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden