Mechelse herder Nova . © rr

Wie heeft Nova gezien? Baasjes zoeken van Kontich tot Balen naar Mechelse herder

Kontich, Balen -

Op logement bij familie zette Nova, een 5-jarige Mechelse herder, het maandag na een paniekreactie op een lopen in Waarloos (Kontich). Van de hond die normaal zo’n slordige 70 km verder bij zijn baasjes in Balen woont, ontbreekt sindsdien elk spoor.

Omdat ze verschillende, tegenstrijdige berichten krijgen waar Nova zich zou kunnen bevinden, tasten haar baasjes Ellen Tuyteleers en Jelle Lodewijckx na de vele zoektochten van de voorbije dagen een beetje in het duister waar nog te zoeken. “Sommige mensen zeggen dat een hond die vermist geraakt in een straal van een paar kilometer blijft ronddolen, volgens anderen is die al snel vijftien kilometer verder of misschien zelfs op zoek naar zijn thuis, ook als dat verder is”, verklaart Ellen zich nader.

“De voorbije dagen hebben we zowel in de regio Kontich-Duffel-Lier als hier bij ons in de buurt in Balen sociale media volgespamd, flyers rondgedeeld en fiets- en wandelzoektochten gemaakt, maar helaas zijn we het spoor nog altijd bijster”, zucht ze. “Gezien de grote afstand tussen Kontich en Balen willen we daarom het bericht zo ruim mogelijk verspreiden, wie weet waar zit Nova nu?”

Waar is Nova? © rr

Nova verdween maandagavond in de Beekboshoek in Waarloos, op logement bij een oom tijdens de vakantie van het koppel in Portugal. “Mijn nonkel heeft er weiden met paarden, waar Nova zich goed kan uitleven. Maandag is er op een bepaald moment, vermoedelijk vanwege Halloween, ergens vuurwerk in de buurt afgeschoten wat Nova heeft doen opschrikken. Ze zat op dat moment buiten, gezien we er geen weet van hadden. De omheining is vanwege de paarden nochtans redelijk hoog, maar in paniek is een dier tot veel in staat, niet in het minst een Mechelse herder.”

Kort na haar uitbraak werd Nova in de buurt nog opgemerkt in de Waarloossteenweg in Duffel. “Iemand kon toen vanuit zijn auto een foto van haar nemen. Maar dat is het enige ‘spoor’ dat we hebben. Nova is geen superbange hond, alleen niet zo geïnteresseerd in andere mensen. Ze gaat niet zomaar zelf afkomen als je haar roept. Al kan ik mij best wel inbeelden dat ze nu na vier dagen wel grote honger heeft en wel komt als je haar lokt met een worstje. Dat zijn vragen die allemaal door mijn hoofd spoken.”

Nova heeft een redelijk donkere kop. © rr

Van Kontich tot Balen hopen de baasjes daarom toch ergens een signaal of tip te kunnen opvangen en haar signalement te verspreiden. “Nova heeft een redelijk donkere kop en draagt een klikhalsband uit stof met een legermotiefje, tenminste als ze die nog niet is kwijtgespeeld”, geeft Ellen mee.

Nova’s verdwijning staat ook gesignaleerd bij Lost Dogzzz en de gegevens van haar chip zijn opengesteld zodat wie haar opmerkt/vindt dit ook via die weg kunnen melden. Wie Nova opmerkt of meer info heeft, kan dit ook altijd laten weten via ellen_tuyteleers@hotmail.com.

Bart Roggeman

 

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners