Françoise Beghin van Vastgoed Van Hoof. © BigTime

WONEN IN HOVE. “Woningen aan drukke verkeersaders en spoorlijn vinden ook voor een hoge verkoopprijs een koper”

Hove -

Vastgoed Van Hoof is al meer dan 55 jaar aanwezig in de sector. Voor Hove laat vastgoedexpert Françoise Beghin zich uit op wonen in de dure Antwerpse gemeente.

Filip Spoelders

Wat is de goedkoopste straat/wijk in de gemeente, en waarom?

“Een goedkope straat of wijk bestaat eigenlijk niet in de gemeente Hove. De gemeente is op zich bij kandidaat-kopers zo gegeerd dat zelfs woningen aan de twee drukke verkeersaders of dicht bij de spoorlijn binnen een redelijke termijn en voor een hoge verkoopprijs een koper vinden.”

Wat is de duurste straat/wijk, en waarom?

“Hove staat door zijn ligging, aantrekkelijke buurten, actieve middenstand en de afwezigheid van industrie of kmo-zone bekend als een zeer dure gemeente, namelijk de op twee na duurste gemeente in de provincie Antwerpen. Er heerst in Hove nog een dorpsgevoel waardoor veel mensen er zich door aangetrokken voelen met als gevolg dat alle straten of wijken duur zijn.”

In de Geelhandlaan verkocht Françoise de duurste woning. © Filip Spoelders

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt?

“Het duurste huis dat ik via Vastgoed Van Hoof heb verkocht, is een grote villa op de Geelhandlaan. Het meest merkwaardige pand dat ik heb verkocht is een erfgoedpand met een historische waarde waarvan de eerste sporen in het gemeentelijk archief teruggaan tot de achttiende eeuw.”

Welke soort woningen zijn het populairst in de gemeente?

“Wat de jongste jaren opvalt, is de aantrekkelijkheid van de centrumwijken, het gebied tussen het gemeentehuis en de grens met Mortsel, bij jonge gezinnen. Gezinnen met kinderen wensen zo dicht mogelijk bij de scholen, de sport- en recreatiemogelijkheden en de winkels te wonen zodat alle faciliteiten goed bereikbaar zijn zonder dat daar een tweede wagen voor nodig is.”

Wat verwacht je van de huizenmarkt in je gemeente in 2023?

“Zoals overal in Vlaanderen zal de inflatie, de renteverhoging en de onzekerheid invloed hebben op de huizenmarkt in Hove. In de dertig jaren dat ik hier woon, heb ik nooit een terugval in de aantrekkelijkheid van de gemeente gekend. Ik voorspel dat Hove steeds een dure gemeente zal blijven.”

MEER OVER Woonvragen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio