Union wacht topaffiche, Anderlecht en Gent vermijden best Lazio: dit zijn de mogelijke tegenstanders van de Belgische clubs in Europa na Nieuwjaar

Voor het eerst in de geschiedenis heeft België vier overwinterende clubs in Europa. Union was al groepswinnaar in de Europa League, Gent en Anderlecht verzekerden zich donderdagavond van de tweede plaats in hun Conference League-poule. Ontdek hieronder tegen wie onze Belgische clubs kunnen uitkomen na Nieuwjaar.

Jonas Withouck

Heel wat toppers mogelijk voor Union

Union begon tegen naamgenoot Union Berlin al met zekerheid van groepswinst aan zijn laatste groepswedstrijd in de Europa League. Wat dus ook al zeker was: de Brusselaars komen na Nieuwjaar in de 1/8ste finales terecht, die wedstrijden worden op 9 en 16 maart 2023 afgewerkt. Daarin treft Union één van de winnaars van de tussenronde, die twee weken eerder al gespeeld wordt en waarvan Union vrijgesteld is. In die tussenronde nemen de acht derdes van de Champions League het op tegen de acht tweedes van de Europa League.

Er zijn dus nog zestien potentiële tegenstanders voor Union, en er zitten heel wat mooie namen tussen. Ajax, Barcelona, Juventus, Leverkusen, Salzburg, Sevilla, Skakhtar Donetsk en Sporting CP komen uit de Champions League. Zij nemen het in de tussenronde op tegen één van de volgende ploegen: Manchester United, Midtjylland, Nantes, Monaco, PSV, Stade Rennes, Roma en Union Berlin. Union treft één van de winnaars van die duels. De loting vindt plaats op vrijdag 24 februari.

Gent en Anderlecht moeten vooral Lazio vermijden

Gent en Anderlecht slaagden er op de laatste speeldag nog in om zich als tweede in hun groep te plaatsen voor de tussenronde van de Conference League. De mogelijke tegenstanders zijn de acht derdes uit de Europa League-poules, niet de grootste namen: AEK Larnaca, Sheriff Tiraspol, Lazio, Qarabag, Trabzonspor, Bodo/Glimt, Ludogoretsen Braga.

De heenwedstrijden worden op 16 februari gespeeld, de terugwedstrijden op 23 februari. Volgende maandag (7 november) om 14u00 vindt de loting plaats. De winnaars van de tussenronde stoten door naar de 1/8ste finales van de Conference League, die op 9 en 16 maart gespeeld worden.

LEES OOK. Club Brugge zal in volgende ronde sterren zien: wie komt er maandag uit de trommel voor de achtste finales?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League