Maxime Strobbe en Stephan Van Rooy geven hun visie op de Borsbeekse immomarkt. © RR

WONEN IN BORSBEEK. “Woningen aan Frans Beirenslaan verkopen minder goed”

Borsbeek -

Vastgoedmakelaars Stephan Van Rooy en Maxime Strobbe brengen met hun team van ImmoBest meer dan dertig jaar aan ervaring naar Borsbeek. Ze geven hun kijk op de woningmarkt van de kleinste Antwerpse gemeente.

Filip Spoelders

Wat is de goedkoopste straat/wijk in de gemeente, en waarom?

“De huizen en appartementen op de Frans Beirenslaan verkopen over het algemeen minder goed dan woningen die rustiger gelegen zijn. Dit is een drukke baan met veel verkeer, weinig parkeerplaats en dicht bij de luchthaven van Antwerpen. De combinatie van die elementen zorgt dat panden hier goedkoper verkocht worden dan elders in de gemeente.”

 Wat is de duurste straat/wijk, en waarom?

“De meest gegeerde wijken in Borsbeek zijn de Rosekapellewijk en de wijk rond het Floris Primspark. Dit zijn rustige wijken, met over het algemeen weinig passage, op wandelafstand van een park, en toch centraal gelegen. De duurste eengezinswoningen situeren zich in de Vogelzang en Hulgenrode.”

Wonen langs de drukke Frans Beirenslaan is niet zo populair. © Filip Spoelders

Wat is het duurste huis dat je al verkocht hebt?

“In Borsbeek vind je veel bel-etages en appartementen, dus vrijstaande woningen zijn zeer gegeerd. Het duurste huis dat ons kantoor verkocht heeft, is dan ook een vrijstaande woning. Het duurste pand dat ons kantoor ooit verkocht heeft, is een opbrengsteigendom met zes appartementen, waar steeds zeer veel kandidaat-kopers op afkomen.”

Welke soort woningen zijn het populairst?

“Tot voor kort waren appartementen zeer populair in Borsbeek, maar na de coronacrisis willen mensen liefst iets met een tuin. Eengezinswoningen met een volwaardige tuin en een garage blijven dus het populairst voorlopig.”

Wat verwacht je van de huizenmarkt in je gemeente in 2023?

“Gezien de huidige energiecrisis en de financieel moeilijke situatie van meerdere mensen, het stijgen van de intresten, kunnen mogelijk de prijzen van bestaande woningen enigszins onder druk komen te staan. Mogelijk zal er tijdelijk minder vraag zijn aan koperszijde wat op termijn ook een effect zou kunnen hebben.”

MEER OVER Woonvragen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio