©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kangoeroes Mechelen speelt vanavond topper bij ongeslagen leider Limburg United

Kangoeroes Mechelen trekt vanavond naar ongeslagen leider Limburg United. Een speciale wedstrijd voor coach Kristof ­Michiels en speler Wen Mukubu, die allebei een verleden hebben bij Limburg United.

cpm

“De club is indrukwekkend aan het seizoen begonnen”, beseft ­Michiels, die van 2014 tot 2017 en van 2019 tot 2021 als ­assistent-coach aan de slag was bij Limburg United. “Als we vanavond in Hasselt willen winnen, zullen we met een perfecte prestatie moeten uitpakken. Dat we volledig naar Hasselt kunnen afreizen, dus ook met Jo Van ­Buggenhout, DeAndre Davis en Luka Kotrulija, is meegenomen. Dat geeft meer mogelijkheden in de rotatie.”

Belgisch Speler van het Jaar Wen Mukubu was van 2016 tot 2021 bij de Limburgers aan de slag en maakte vorig seizoen de overstap van Hasselt naar Mechelen.

“Vijf jaar veeg je zo maar niet uit. Het is dus speciaal om terug te ­keren naar de club waar je nog veel mensen kent. Maar dat neemt niet weg dat voor ons ­alleen winnen telt. Wij hebben 2 op 4 en moeten dus eigenlijk een derde nederlaag vermijden.”

Kangoeroes Mechelen opent kwartfinale beker in eigen midden, Giants in Leuven

Kangoeroes Mechelen speelt de heenwedstrijd van de Beker van België tegen Charleroi op 9 ­december in de Winketkaai. Op 11 december volgt de return in Charleroi. Telenet Giants Antwerp werkt op 9 december de heenwedstrijd van de kwart­finales tegen Leuven in de ­Leuvense Sportoase af. De return is op 11 december in de Lotto ­Arena.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal