Vincent Kompany wist met zijn vreugde geen blijf. ©  rr

Scorende Benson en Burnley keren scheve situatie om in 100ste (!) minuut, Vincent Kompany gaat helemaal uit zijn dak

Burnley heeft woensdag op de negentiende speeldag in de Championship, de Engelse tweede klasse, op de valreep de drie punten thuis gehouden tegen Rotherham. Het werd 3-2, na twee thuisdoelpunten in blessuretijd. Vincent Kompany ging op het einde helemaal uit zijn dak en stond te springen langs de zijlijn. Hij blijft stevig op kop in de Championship.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Rotherham kwam sterk voor de dag op Turf Moor met goals van Wiles (3.) en Ogbene (64.). Tussendoor was Rodriguez (35.) voor Burnley trefzeker. De Clarets leken lange tijd echter op weg naar hun tweede nederlaag van het seizoen, tot in het slot na een rode kaart voor bezoeker Bramall (75.) de invallers hun duit in het zakje deden. Manuel Benson (90.+1) scoorde de gelijkmaker en Dervisoglu (90.+10) zorgde in de absolute slotseconde voor het delirium.

Bij Burnley was Anass Zaroury 90 minuten basisspeler, Manuel Benson viel op het uur in.

Burnley telt als koploper in de Championship 38 punten na 19 duels. Eerste achtervolger Blackburn telt vijf punten minder. Het was de vierde zege op rij voor Kompany en co, die dit seizoen nog maar een keer verloren. Rotherham staat als veertiende in de middenmoot.

LEES OOK. De indrukwekkende omwenteling van Burnley onder Vincent Kompany: “Hij is fenomenaal”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal