© RTV

Mechelse derby in tweede amateur: verplichte combiregeling voor Racing-fans

Op zondag 13 november ontvangen de beloften van Malinwa – die sinds dit seizoen uitkomen in de tweede amateurafdeling – de ­buren van Racing Mechelen. ­Omdat de politie, het Mechelse stadsbestuur en de veiligheidsverantwoordelijken van de clubs beslisten dat het om een risicomatch gaat, werd er een verplichte combiregeling opgelegd voor de bezoekende fans.

svds

De combiregeling betekent dat de supporters van Racing niet op eigen houtje naar het AFAS Stadion mogen afzakken, maar verplicht de bus moeten nemen. Dat leidt tot onbegrip bij de Racing-fans, want we spreken over een te overbruggen afstand van... nog geen kilometer. De groen-witte supporters willen ­liever te voet naar het stadion van hun aartsrivaal gaan, maar de kans dat de buscombi alsnog wordt opgeheven lijkt nihil.

Er zijn zo’n 1.100 tickets beschikbaar voor Racing-supporters, goed voor ruim twintig bussen. “De politionele voorbereiding van de ordedienst voor deze wedstrijd is lopende. De modaliteiten daaromtrent zijn bij beide clubs gekend”, reageert Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politiezone Mechelen-Willebroek.

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS