De jeugd van Luchtbal.  © Dirk Kerstens

Luchtbal-jeugd in de wolken met maandelijks voetbaltoernooi Youth Zone: “Eén keer per maand is veel te weinig”

Luchtbal -

Jongerenorganisatie Youth Zone organiseert sinds juni een maandelijks voetbaltoernooi voor de jeugd van Luchtbal op het Tampicoplein. De sportactiviteit, die kadert in hun missie om jongeren een zinvolle tijdsbesteding aan te bieden, is er razend populair. Rasechte straatvoetballertjes met feilloze techniek vormen er ploegjes van vijf en strijden er voor toernooiwinst.

“Youth Zone maakt er zijn missie van om jongeren weg te houden van de straat. Er is niet super veel te doen in Luchtbal, en daar proberen wij op een laagdrempelige manier verandering in te brengen”, vertelt Richelle Emeis (25) van de jongerenorganisatie.

Richelle Emeis met twee trouwe fans. © Dirk Kerstens

Volgens coördinator Rodney Camalandua-Safou (31) is voetbal al jaren dé sport in de wijk. “Als we activiteiten organiseren met een bal, gaan we na vijf minuten over tot voetbal. Daarom besloten we in juni een toernooi te starten. Vijf tegen vijf, met een leuke prijs voor de winnaars. Denk aan een ticket voor Antwerp of een nieuwe bal”, vult Richelle aan.

Het Tampicoplein. © Dirk Kerstens

“Het is een gigantisch succes. Ondertussen zijn we aan onze vijfde editie toe en het aantal deelnemers blijft toenemen. Voornamelijk bij de jongens, maar wie weet komt er op termijn wel een meisjesploeg bij.”

Richelle: “Wanneer het toernooi dichterbij komt, loopt de spanning onder de jongeren voelbaar op. Ze praten tegen ons dan vaak over niets anders dan de wedstrijdjes. Iedereen wil winnen, en richting de finale gaat het er steeds harder aan toe.”

Jongeren poseren bij de vlag van Youth Zone. © Dirk Kerstens

Voor neefjes Yousef en Mohammed is eindwinst een leuke bonus. “We willen vooral plezier hebben. We leren elke keer nieuwe vrienden kennen. Iedereen houdt van voetbal, en we leren veel bij van elkaar. Als het aan ons ligt, is één toernooi per maand veel te weinig. Een chille activiteit met chille mensen en super goede animators, meer dan dit hebben we niet nodig.” (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners