Daar is hij al: Sinterklaas. De kinderen van Wijnegem kregen naar goede gewoonte ruim een maand voor zijn feestdag de primeur. © Hugo Gerstmans

Vroege Sint warm onthaald: joelende kinderen op de kade, speelkastelen op Marktplein en villa in shoppingcenter

Wijnegem -

Hij wachtte nog even Halloween en Allerheiligen af, maar vandaag, woensdag, zette Sinterklaas koers naar ons land om voet op Belgische bodem te zetten in Wijnegem. De schepenen Maarten Janssens (N-VA), Juul Liekens (N-VA) en 750 kinderen gaven de hoge gast een warm onthaal in uitstekende weersomstandigheden.

De actuele en tegelijk omstreden uitbreidingsplannen van het shoppingcenter, stonden een nieuwe samenwerking tussen de Raad voor Lokale Economie, het lokaal bestuur Wijnegem en Wijnegem Shop Eat Enjoy niet in de weg.

Kort na de middag voer de Sint met een legioen Roetpieten aan boord het Albertkanaal op. Geen stakingsactie aan de sluizen dit keer en de vele kinderen ter hoogte van de Schoolstraat hoefden niet al te lang te wachten. Veel golven waren er ook al niet want het weer was andermaal uitstekend, met bijna Spaanse temperaturen.

De schepenen Maarten Janssens en Juul Liekens gaven de ontvangst van Sinterklaas een officieel karakter. © Hugo Gerstmans

Na een geslaagde landing trappelde het gezelschap per koets naar het kinderdorp op het Marktplein, met springkastelen en animatie. Er was daar dit jaar ook warme chocolademelk te koop. Het oudercomité van basisschool Don Bosco kon zo een centje bijverdienen. Sinterklaas nam even de tijd om iedereen toe te spreken en vragen van kinderen te beantwoorden.

Zo leerden we dat Sinterklaas geen luizen in zijn baard heeft omdat de Sint-kapper de haargroei op kin en kaken dagelijks vakkundig verzorgt. Dat is meteen goed nieuws voor Wijnegem Shop Eat Enjoy, waar Sinterklaas en zijn Pieten tot en met 3 december nog logeren en audiëntie houden in een indrukwekkend huis. (jaa)

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners