©  BELGA

Kangoeroes Mechelen ontvangt Rilski Sportist: “Winnen en we hebben alles in eigen handen”

Weer tijd voor Europees basketbal, Kangoeroes Mechelen wijkt vanavond dus opnieuw uit naar De Schalk in Willebroek. “Met 2 op 3 na de heenronde zitten we mooi op schema om ons te kwalificeren voor de tweede ronde”, zegt Antwerpenaar Jonas Foerts. “Vanavond winnen van het Bulgaarse Rilski Sportist en we hebben alles in eigen handen.”

Patrick Ceulemans

Voorlopig gaat Kangoeroes Mechelen door op het elan van vorig seizoen. Het kent een mooie competitiestart en kan zich kwalificeren voor de Last 16 van de FIBA Europe Cup. “Vorig seizoen vicekampioen, nu een sterk Europees debuut”, zegt Jonas Foerts. “Niets moet en alles mag in de FIBA Europe Cup en dat maakt ons extra ­gevaarlijk.”

Foerts is met een gemiddelde van acht punten en drie ­rebounds ook Europees een rots in de branding. Met de anciens Domien Loubry en Wen ­Mukubu is hij, hoewel hij nog maar 26 jaar is, een van de ­ervaren spelers in de selectie van coach Kristof Michiels.

“Ik draai wel al enkele jaartjes mee in eerste klasse en speelde ook met Brussels Europees. Toen konden we ons niet plaatsen voor de tweede ronde van de FIBA Europe Cup. Nu hopen we dat wel te realiseren. Vanavond winnen is de opdracht. Dat lijkt een niet zo moeilijke opdracht omdat we met ruime cijfers wonnen in Bulgarije, maar Rilski Sportist was toen niet compleet. Ik verwacht me vanavond aan een geprikkelde opponent.”

Foerts kijkt met veel belangstelling uit naar de andere wedstrijd in de poule. “Het Roemeense Oradea ontvangt Cholet. Een overwinning van de Fransen in combinatie een zege voor ons zou ideaal zijn. Dan moeten we thuis tegen Oradea met slechts één puntje winnen om ons te kwali­ficeren.”

De Amerikaan DeAndre Foerts (knie), de Kroaat Luka Kotrulja (voet) en Jo Van Buggenhout (enkel) pikten weer aan bij de groepstrainingen aan. Zij worden pas vrijdag op verplaatsing bij Limburg United weer in de selectie verwacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal