©  Mercedes Formule E team

Stoffel Vandoorne wordt test- en reserverijder bij F1-renstal Aston Martin: “Ongelooflijk spannend”

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal volgend seizoen te zien zijn in de Formule 1. De huidige wereldkampioen in de Formule E wordt test- en reserverijder bij Aston Martin. Dat maakte de renstal dinsdag bekend.

Jens HeylenBron: BELGA

De 30-jarige Vandoorne zal zijn F1-activiteiten combineren met het Formule E-kampioenschap. Daarin kroonde de West-Vlaming zich afgelopen seizoen in een Mercedes tot kampioen. Komend seizoen rijdt hij voor het DS Penske Team.

“Het is ongelooflijk spannend om een rol als reserverijder in de Formule 1 te vervullen. Ik ben blij dat ik dat bij Aston Martin kan doen”, vertelt Vandoorne.

“Ik heb met veel belangstelling gevolgd hoe het team zich heeft ontwikkeld en operationeel is uitgebreid. Ik weet hoe ongelooflijk motiverend het is om op elk gebied vooruitgang te boeken.”

“Ik kijk echt uit naar de uitdaging om samen met Fernando (Alonso, red.), die ik al ken uit mijn Formule 1-carrière, en Lance (Stroll, red.) de auto van volgend jaar verder te ontwikkelen en te verbeteren.”

Vandoorne zal de Braziliaanse Felipe Drugovich vergezellen als test- en reservecoureur. Zij zullen hun taken voor de racekalender van volgend jaar op elkaar afstemmen. Vandoorne zal ter voorbereiding een intensief simulatie- en ontwikkelingsprogramma volgen in de uitvalsbasis van Aston Martin in Silverstone.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vastgoed

Jobs in de regio