Onder andere De Vondeling uit Lint staat in het bonnenboekje. © Filip Spoelders

Bonnenboekje ‘Proef de Zuidrand’ beschikbaar voor Week van de Smaak

Zuidrand -

Liefhebbers van streekproducten en etentjes kunnen vanaf 1 november het culinaire bonnenboekje Proef de Zuidrand gaan afhalen. Hiermee genieten ze in de Antwerpse zuidrand van kortingen of degustaties tijdens de Week van de Smaak.

Filip Spoelders

Toerisme Zuidrand lanceert dit bonnenboekje voor deze eerste maal. “Ambachtelijke en streekgebonden producten zijn één van de belangrijke pijlers binnen Toerisme Zuidrand. De voorbije jaren zetten we onze smakelijke troeven uitgebreid in de kijker via streekmanden en initiatieven rond de korte keten. We brachten zelfs een receptenboekje uit waarin chefs uit de zuidrand aan de slag gingen met lokale producten. Deze editie van de Week van de Smaak gaan we een stapje verder en pakken we voor de allereerste keer uit met een culinair bonnenboekje”, vertelt Bart Seldeslachts, voorzitter van Streekvereniging Zuidrand.

De Week van de Smaak loopt van 17 tot 27 november. Tijdens deze periode kan het boekje worden gebruikt bij een selectie horecazaken en streekproducenten in Aartselaar, Edegem, Kontich, Mortsel en Lint.

Streekbieren

“Het aanbod is erg gevarieerd. Zo haal je je favoriete streekbier voordelig in huis. Onze regio telt namelijk veel microbrouwerijen. Je geniet van een extraatje bij degustatie van een marktmenu of gerecht met lokale producten. Ook kan je streekproducten aanschaffen tegen een aantrekkelijke prijs. Het is de ideale gelegenheid om jouw lievelingsadres te bezoeken of net iets nieuws te proeven”, legt Anke Spans, medewerker toerisme bij Streekvereniging Zuidrand, uit.

Partners

De bonnenboekjes zijn vanaf dinsdag 1 november af te halen bij de deelnemende partners Het Groentenhofke, Bakkerij St. Rita, Chocolaterie Soetkin, Jovade, Eetkaffee by Morris en Bistro Chez Nous - Conblani in Kontich, Vleesmeester Brewery in Edegem, SurPlace in Aartselaar, De Vondeling en Bieren van Begeerte in Lint, Amielo uit Boechout, De Mortselarij, Tipsy bier en Klein Zwitserland gin uit Mortsel.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio