Wandelen over en rond de Kempense Heuvelrug is -voor zover dat al mogelijk is- voortaan nog aantrekkelijker. © Toerisme Provincie Antwerpen

Wandelnetwerk Kempense Heuvelrug krijgt vernieuwing op terrein én kaart

Geel, Herentals, Kasterlee, Olen, Oud-Turnhout, Retie -

Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) heeft een nieuwe kaart uitgebracht met alle paden in het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug. De reden is vooral dat er nog eens 39 kilometer aan paden zijn toegevoegd.

Het wandelnetwerk Kempense Heuvelrug is goed voor liefst 350 kilometer aan wandelpaden via knooppunten in Geel, Herentals, Kasterlee, Olen, Oud-Turnhout en Retie. Bij zijn ontstaan in 2005 vormde dit het eerste wandelnetwerk in onze regio, dat een reeks iconische landschappen als de landduinenrij of de Netevallei verbindt met een aantal natuurgebieden. Onderweg kom je uitkijktorens, vistrappen, vogelkijkhutten en landschapskunst tegen. 

TPA heeft nu een gloednieuwe wandelkaart uitgebracht. Daar zijn verschillende redenen voor. Het voorbije jaar zijn enkele routes ook ‘opgekuist’: sommige trajecten die minder essentieel waren voor het netwerk zijn eruit gehaald, terwijl andere mooie stukken natuur dan weer moeilijk bereikbaar bleken via de bestaande knooppunten.

In totaal kwam er 39 kilometer aan extra paden bij, die bijvoorbeeld in Herentals voortaan ook kasteel Le Paige of de Toeristentoren aandoen. Daarnaast zijn bestaande trajecten in onder meer het Olens broek in Sint-Jozef-Olen (Olen) en provinciaal groendomein Prinsenpark in Retie nog aantrekkelijker gemaakt, terwijl er verbindingen met extra natuur zijn gelegd, zoals in het Breeven in Geel.

De kaart is vanaf nu aan 8 euro te koop bij de toeristische diensten van de betrokken gemeentes of gratis te raadplegen op onderstaande website. (ho)

www.wandelknooppunt.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners