KV Oostende grijpt in en zet trainer Yves Vanderhaeghe op straat: ex-coach van Cercle wordt de nieuwe T1

Yves Vanderhaeghe is niet langer trainer van KV Oostende. Executive President Gauthier Ganaye annuleerde gisteren de maandagtraining en grijpt in na de 14 op 45. Dominik Thalhammer, die eerder dit seizoen ontslagen werd bij Cercle, wordt de opvolger van Vanderhaeghe.

jug, jve, pjc

Dat is opvallend, want KVO vocht zaterdag tegen club nog even terug tot 2-2 om dan finaal met 4-2 te verliezen. Maar Vanderhaeghe en Ganaye zitten niet meer op dezelfde lijn.

Er was discussie over het feit dat de coach in Jan Breydel spits Thierry Ambrose niet aan de aftrap bracht omdat hij dan een vijfde gele kaart en schorsing tegen Kortrijk riskeerde, er was ook al gekissebis omdat op Antwerp ook veel van Ganayes transfers in de ploeg werden gedropt die volgens de staf niet genoeg renderen. Oostende hield maandag crisisberaad dat Vanderhaeghe fataal is geworden.

De club staat na vijftien speeldagen op een veertiende plaats. Twee weken geleden werd de degradatietopper tegen Zulte Waregem gewonnen en dit weekend was er dus een (logische) nederlaag bij Club Brugge. Volgend weekend volgt alweer een degradatietopper tegen KV Kortrijk.

“Het juiste moment”

Maandagavond kwam de officiële bevestiging van KV Oostende.

Gauthier Ganaye geeft via de clubwebsite nog een woordje uitleg. “Eerst en vooral wil ik Yves bedanken voor zijn harde werk dat hij hier geleverd heeft. Hij zal ook in de toekomst altijd welkom blijven op KVO. Zo’n beslissing nemen, is nooit makkelijk maar na vijftien wedstrijden maakten we een evaluatie en we vonden dat de prestaties te veel bergaf gingen sinds onze degelijke seizoensstart. We vonden dat nu het juiste moment was om deze beslissing te nemen om zo een nieuwe impuls te geven aan onze spelersgroep én een nieuwe dynamiek te creëren voor de rest van het seizoen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dominik Thalhammer. ©  BELGA

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL