Giants verloor vorige week tegen Maccabi Haifa en aast tegen het Oostenrijkse Gmunden op eerherstel. © TOM GOYVAERTS

Telenet Giants Antwerp zonder problemen naar kwartfinales: “Opdracht volbracht”

Telenet Giants Antwerp kende geen problemen in de 1/8ste finales van de Beker van België. De ploeg van coach Ivica Skelin won vlot van derdeklasser Oostkamp met 82-102. In de kwartfinale wacht een dubbele ontmoeting met Leuven Bears. “Maar nu verschuift onze focus naar de belangrijke Europese wedstrijd van dinsdag”, verwijst Skelin naar de partij tegen het Oostenrijkse Gmunden.

cpm

De voorgift van tien punten voor Oostkamp werd door een gretig Telenet Giants Antwerp snel uitgeveegd. Een bedrijvige en met driepunters uitpakkende Seppe D’Espallier zorgde snel voor een 22-23-tussenstand. Halfweg hadden de Sinjoren al een 38-60-voorsprong op zak. Thijs De Ridder, Royce Hamm, Quinten Smout en Seppe D’Espallier waren de Antwerpse sterkhouders. In de tweede helft roteerde Ivica Skelin en kon Oostkamp de schade nog beperken (82-102).

In de kwartfinale van de Beker van België ontmoet Giants Leuven Bears. Met Oostende, Kangoeroes Mechelen, Limburg United en Bergen in de andere helft van de tabel ligt de weg voor de Giants helemaal open voor een achtste bekerfinale in de clubgeschiedenis. Mits kwalificatie tegen Leuven Bears wacht in de halve finales een duel met Luik of Brussels. Telenet Giants Antwerp won de Beker van België viermaal (2000, 2007, 2019 en 2020).

Dinsdag op zoek naar tweede Europese zege

Telenet Giants Antwerp begint vandaag aan de laatste week voor de onderbreking. Dinsdag wacht de vierde speeldag in de FIBA Europe Cup tegen het Oostenrijkse Gmunden en zondag is er de vierde opdracht in de BNXT League tegen Okapi Aalst. De kans bestaat dat de Antwerpse club deze week zijn twee nieuwe buitenlandse versterkingen kan presenteren. Debuteren zal er de komende week nog niet inzetten, maar de break biedt wel perspectief voor de nieuwkomers om zich te integreren in de selectie. General Manager Eddy Faus hoopt alvast op een doorbraak de komende dagen.

De eerste opdracht van deze week staat dus dinsdag al op het programma. Met een 1 op 3 na de heenronde in de FIBA Europe Cup en met al twee verplaatsingen achter de rug, blijft kwalificatie voor de laatste 16 aan de orde. In de heenwedstrijd wonnen de Sinjoren met 88-92 in Oostenrijk. Mits winst dinsdagavond in de Lotto Arena blijft het op schema voor de tweede ronde. “Als we tegen Gmunden voor de tweede keer kunnen winnen, doen we mee voor kwalificatie tot de laatste speeldag”, aldus nog coach Ivicia Skelin. “Een tweede Europese zege zou na de kwalificatie voor de kwartfinales van de Beker van België een nieuwe opsteker zijn en tevens goed zijn voor het vertrouwen richting het competitieduel in Okapi Aalst”.

Vastgoed

Jobs in de regio