De vreugde bij Sint Lenaarts was bijzonder groot na de gelijkmaker van Hakim Borahsasar: “Hopelijk is de trein nu vertrokken.” © koen fasseur

Sint-Lenaarts en Geel moeten vrede nemen met een punt: “Ons momentum niet gegrepen”

Sint Lenaarts was zaterdagavond zeker niet de mindere van Geel. Meer zelfs: als er een ploeg op basis van het aantal kansen de over­winning verdiende, was het wel de thuisploeg. Al konden zowel trainer Sam Vermeylen als doelpunten­maker Hakim Borahsasar zich ook wel vinden in een puntendeling.

“Dit punt is zeker niet gestolen”, opent Sint Lenaartscoach Sam Vermeylen zijn analyse. “We hebben hier goed voetbal op de mat gebracht. Dit in tegenstelling tot Geel, dat steeds de lange bal hanteerde. Al is dat natuurlijk wel toegestaan. Jammer dat we de drie punten niet konden thuishouden, maar net als in vele andere matchen hebben we ons momentum niet gegrepen.”

Het was rond het half uur schrikken toen Geel bij zijn eerste aanval meteen raak trof via het hoofd van Robin. “Op dat moment hadden wij al twee heel goede mogelijkheden gecreëerd via Claessens en Daoudi. Ook in een open tweede helft hadden wij trouwens de beste doelkansen”, aldus de coach.

Doelpuntenmaker Hakim Borahsasar genoot zichtbaar van zijn belangrijke treffer. “Samuel Nelson ­Temitope bood me de gelijkmaker op een presenteerblaadje aan, al was het vooral belangrijk dat we zo snel wisten terug te prikken. Met deze treffer breng ik mijn totaal op twee doelpunten. Ik hoop dat op dat gebied de trein nu ook vertrokken is en dat er nog heel wat goals volgen. Al is het niet het belangrijkste wie er de doelpunten maakt. Voetbal is een collectieve sport en de punten zijn wat echt telt.”

Ook de spits besefte dat er tegen het ambitieuze Geel meer inzat. “Als we efficiënter zijn, winnen we hier met enkele doelpunten verschil. Als we op deze weg verder kunnen werken, komt het zeker goed.”

De 27-jarige aanvaller kwam in het tussenseizoen over van eersteprovincialer Ternesse en vindt in Sint Lenaarts steeds meer zijn draai. “Ik denk dat ik de overgang ondertussen goed heb verteerd. Het grote verschil met vorig jaar is dat ik daar bij een ploeg speelde die steevast in de top vijf stond. En in de duels tegen teams uit de onderste regionen wonnen we zelfs als we niet op ons beste niveau acteerden. In derde afdeling moet je elke week scherp staan of je krijgt het deksel gegarandeerd op de neus. Dat iedereen in deze reeks tegen iedereen punten kan afsnoepen is trouwens vandaag ook weer gebleken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen