Ibn El Mokadem (rechts) had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de ommekeer van City Pirates tegen Tongeren. © Bart Borgerhoff

City Pirates van coach Spencer Verbiest pakt tegen Tongeren tweede seizoenszege: “Dit doet deugd”

City Pirates genoot in Tongeren eindelijk nog eens van het zegegevoel. De laatste winst van de Merksemnaren dateerde al van begin september. In Limburg kwamen de mannen van coach Spencer Verbiest wel al voor de rust op een 2-0-achterstand, maar de piraten zetten de scheve situatie alsnog recht.

City Pirates had vooraf op een rustig seizoen gehoopt, maar die gedachte mocht al snel de vuilnisbak in. De Merksemnaren sprokkelden met mondjesmaat her en der punten, maar het waren vooral de zware nederlagen tegen RC Mechelen (0-5), Cappellen (0-3) en Bocholt (5-0) die niet in de koude kleren waren gekropen. In het Jef Mermansstadion hebben ze echter engelengeduld met coach Spencer Verbiest, die klaarblijkelijk nooit op de wip kwam te zitten. De schijnbare ontspannenheid binnen het clubbestuur lijkt te zullen lonen, want de ex-verdediger trok met zijn troepen aan het langste eind in Tongeren. Al was ook die zege geen wandeling door het park. Aan de rust keken de Merksemnaren al tegen een 2-0-achterstand aan, en dus werd het alwéér achtervolgen. “Maar na de rust hebben mijn spelers gevochten als leeuwen”, zag Verbiest. “De jongens trokken zich aan elkaar op, en gelukkig vielen er nog drie doelpunten voor ons. Dit doet deugd. Zeker voor mijn groep. Op training loopt alles goed, maar in het weekend liep het al vaak mis. Hopelijk kunnen we de lijn nu doortrekken.”

Verbiest, die bij nieuw verlies mogelijk alsnog in nauwe schoentjes komt te zitten, kon niet ontkennen dat het ook voor hem een lastige periode was. “Die zware verliezen wogen ook op mij”, vertelde de voormalige verdediger van Antwerp. “Er was stress, maar eerder gezonde, zoals ik die als voetballer kende. Maar ik ga niet liegen: het was lastig. Aan een ontslag heb ik echter nooit gedacht, want deze club is en blijft een sociaal project. Ik heb veel nagedacht, maar de groep gaf me ook het signaal dat het nog steeds goed zat. Als we nu voltallig worden en blijven, dan zie ik het zeker goedkomen. Onze ambitie is nu de redding, al droomden we ergens van die linkerkolom. Momenteel is er aansluiting met de andere staartploegen en dat is hoopgevend. Ik blijf wel erg kritisch en kijk ook in de spiegel. Nu moeten we echt gaan bevestigen thuis tegen KV Mechelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen