Jonathan Vervoort (links) en Oleg Cheprassov. © GOYVAERTS

Rupel Boom pakt eindelijk haar eerste zege: “Op mentaal vlak is dit een enorme opsteker”

Het is dan toch een keer gelukt. Op de elfde speeldag boekte Rupel Boom eindelijk hun eerste zege van het seizoen. De Steenbakkers klopten Dessel met 2-1 en geven de rode lantaarn door aan Hoogstraten.

Na een zenuwslopende partij hield Rupel Boom de drie punten aan huis. Gadji en Mmae zorgden voor een 2-0 voorsprong maar na de aansluitingstreffer was het alle hens aan dek bij de thuisploeg. “Ik denk dat dat normaal is voor een ploeg die twee op dertig heeft”, stelt aanvoerder Jonathan Vervoort.

“Zolang het 2-0 stond vond ik ons goed voetballen, maar dan viel tien minuten voor tijd de 2-1 en sloeg de twijfel weer toe. Het is al zo vaak misgelopen in de extra tijd. Zowel tegen Hoogstraten als Heist kregen we in de laatste­­­- minuut een penalty tegen en dat kostte ons in totaal toch drie punten. Gelukkig hielden we nu het hoofd wel koel. Uiteindelijk heeft Dessel geen echte kans meer gekregen na de 2-1.”

De opluchting is enorm nu Rupel Boom niet meer op de laatste plaats staat. “Dit kan voor ons een keerpunt zijn. Op mentaal vlak is dit een enorme opsteker. Na zo’n reeks nederlagen gaat iedereen automatisch aan zichzelf twijfelen. We hebben echt diep gezeten maar ik denk dat we net daar de basis gelegd hebben voor de rest van het seizoen. Want zelfs in die donkerste dagen bleef de sfeer tussen de spelers goed en behandelden we elkaar met het nodige respect. Dat is zeer belangrijk. De kern geraakt nu stilaan compleet. Stephen Buyl is terug en ook Ekangamene staat dicht bij zijn rentree.”

Maar één zwaluw maakt nog geen lente. Dit vraagt om een vervolg. “Inderdaad. Iedereen beseft dat we voor een lange inhaalrace staan en dat we tot op het einde zullen moeten knokken. Maar de competitie duurt nog heel lang. De kalender oogt behoorlijk zwaar voor de komende weken met Knokke, Antwerp en Wezet. Maar als we dit niveau elke week halen, maken we tegen iedereen een kans.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen