Speler van het Jaar Wen Boss Mukubu (archief) lag mee aan de basis van de ruime zege tegen Royal IV. © BELGA

Geen problemen voor Kangoeroes Mechelen in de hoofdstad: “We hebben ze niet onderschat”

Kangoeroes Mechelen kende geen problemen met tweedeklasser Royal IV in het kader van de 1/8ste finales van de Beker van België. De Maneblussers wonnen overtuigend in de hoofdstad (63-97) en mogen zich opmaken voor de kwartfinales tegen Spirou Charleroi. De Mechelaars spelen eerst thuis en trekken dan naar Charleroi. “We hebben ze niet onderschat. Dat was de sleutel”, zei Speler van het Jaar Wen Boss Mukubu.

Patrick Ceulemans

Coach Kristof Michiels van Kangoeroes Mechelen miste in het bekertreffen in het historische Palais du Midi van Brussel en tegen Royal IV nog steeds het geblesseerde trio Luka Kotrulja (voet), Jo Van Buggenhout (enkel) en DeAndre Davis. “Zij zijn er woensdag in de Europese wedstrijd tegen het Bulgaarse Rilski waarschijnlijk ook nog niet bij”, vertelde sportief adviseur Tony Van den Bosch over de drie geblesseerden.

Na de studieronde rolde Kangoeroes Mechelen hun tegenstander Royal IV simpel op. Na het eerste kwart flikkerde er al een 15-24 bonus op het scorebord. “We waren echter toch op onze hoede”, zei Wen Boss Mukubu. “We misten enerzijds drie spelers en anderzijds is Royal IV in eigen huis altijd een gevaarlijke opponent. Tel daarbij nog een druk programma met Europese matchen en ik moet je niet vertellen dat je zulke wedstrijden nooit mag onderschatten.”

De Speler van het Jaar leidde, samen met Domien Loubry (13 punten, 5 assists) en Jonas Foerts (15 punten, 5 rebounds), Kangoeroes mee naar een 31-54 voorsprong halfweg.

Ook in de tweede helft was de ploeg van coach Kristof Michiels op alle vlakken superieur. Mattias Palinckx (16 punten) en vooral Richmond Aririguzoh (25 punten, 7 rebounds) waren in the paint dominant en loodsten Kangoeroes Mechelen mee naar een 46-73 bonus na drie kwarts.

In het slotkwart kwam de ruime overwinning (63-97) voor de Maneblussers uiteraard niet meer in gevaar. “We hebben op alle vlakken een volwassen wedstrijd gespeeld. Dat was nodig en is een opsteker richting de komende week. We spelen woensdag immers Europees tegen het Bulgaarse Rilski Sportis en moeten vrijdag naar de ongeslagen leider Limburg United. Dat we vandaag geen nieuwe blessures opliepen, is in deze belangrijke tijden ook cruciaal. Na de komende twee wedstrijden is er de “break” van de nationale ploeg. Dan kunnen we eventjes de batterijen opladen richting een voor ons nog drukke en hopelijk succesvolle campagne”, gaf Wen Boss Mukubu nog mee.

Kangoeroes Mechelen: Loubry 13, Mukubu 9, Tshimanga 3, Merckx 0, Bonsenge 2, Mennes 3, Shoshaj 0, Fobbs 9, Foerts 15, Palinckx 16, Thomas 2, Aririguzoh 25.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal